Start Ups Κυριακή 9/05/2021, 19:37
START UPS

Clubhouse: Γιατί ανοίγεται και θα διατίθεται και σε λειτουργικό Android;

Το Clubhouse έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του τρέχοντος έτους

Clubhouse: Γιατί ανοίγεται και θα διατίθεται και σε λειτουργικό Android;

Τη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής της σε λειτουργικό Android στις ΗΠΑ από σήμερα Κυριακή, ανακοίνωσε η Clubhouse, μια κίνηση που θεωρείται ως προσπάθεια της εταιρείας να ανοιχτεί σε περισσότερους χρήστες. Επί του παρόντος διατείθεται μόνο σε χρήστες των συσκευών Apple και κατόπιν πρόσκλησης από άλλους χρήστες, ενώ σε κάποιες χώρες όπως η Κίνα, οι προσκλήσεις είναι τόσο περιζήτητες, ώστε ορισμένες βγήκαν σε δημοπρασία στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για τη στροφή αυτή της δημοφιλούς εφαρμογής, όπου προσφέρει «δωμάτια» συνομιλιών απουσία εικόνας, έγκειται στο γεγονός ότι οι λήψεις της εφαρμογής έχουν πέσει σχεδόν κατακόρυφα.

Σύμφωνα με το Sensor Tower, οι λήψεις, έχουν μειωθεί σημαντικά από την κορύφωση των 9,6 εκατ. λήψεων τον Φεβρουάριο, στις 2,7 εκατ. λήψεις τον Μάρτιο και μόλις στις 900.000 λήψεις τον Απρίλιο.

Το Clubhouse έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του τρέχοντος έτους, μετά τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ και άλλων διάσημων σε συνομιλίες, πυροδοτώντας ένα κύμα από startups που προσπάθησαν να το αντιγράψουν, ενώ μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, ενέταξαν παρόμοιες λειτουργιές στις υπηρεσίες τους.

Η μεγάλη αυτή πτώση προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της startup και κατά πόσον η επιτυχία της οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία σε λειτουργικό Android αναμένεται να προσεγγίσει περισσότερους νέους χρήστες παγκοσμίως, ενώ η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο, μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News