Start Ups Σάββατο 8/05/2021, 20:16
NEWS MOVEMENT

Η startup με στόχο να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση

Στόχος της είναι η παροχή αξιόπιστης και αντικειμενικής πληροφόρησης

Η startup με στόχο να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση

Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις μετά την έκρηξη του διαδικτύου, επιδιώκει να αντιμετωπίσει μια startup, ιδρυτής της οποίας είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας χρηματοοικονομικών ειδήσεων Dow Jones, Γουίλ Λιούις.

Στόχος της News Movement είναι η παροχή αξιόπιστης και αντικειμενικής πληροφόρησης στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία όλο και περισσότεροι χρήστες διαβάζουν ειδήσεις, όπως επισημαίνει ο Γουίλ Λιούις.

Ο Λιούις μόνο τυχαίος δεν είναι στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς πέραν από την ιστοσελίδα Dow Jones, υπήρξε εκδότης στη Wall Street Journal και συντάκτης στη βρετανική Daily Telegraph.

Ο ίδιος θα αναλάβει τον ρόλο του εκδότη και του διευθύνοντα συμβούλου, ενώ συνιδρυτές της startup θα είναι δύο πρώην συνάδελφοί του στην ιστοσελίδα Dow Jones, οι Ραμίν Μπεχέσθι και Ελέανορ Μπριν και ο πρώην διευθυντής του τμήματος ειδήσεων του BBC, Καμάλ Αχμέντ.

«Γνωρίζουμε ότι οι συνήθειες του κοινού αλλάζουν και ότι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο θέλουν αντικειμενικές, εύχρηστες ειδήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μεγάλα ψηφιακά κανάλια που αγαπούν», δήλωσε ο Αχμέντ, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του αρχισυντάκτη.

Όπως αναφέρει ο Λιούις, το επιχειρηματικό μοντέλο της News Movement στηρίζεται στη δημιουργία εσόδων από το περιεχόμενο. Η startup έκανε την έναρξη της τον Ιανουάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιδιώκει να λειτουργεί στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας ειδήσεις σε κείμενα με τη βοήθεια ήχου και βίντεο.

Η startup έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες για διανομή περιεχομένου όπως και για διαφήμιση και σκοπεύει να δημοσιεύσει τα πρώτα της άρθρα αργότερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Επί του παρόντος βρίσκεται στάδιο της επώασης υπό τη βρετανική εταιρεία παραγωγής εκπομπών ITN με έδρα το Λονδίνο και διερευνά τρόπους συνεργασίας μαζί της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News