Start Ups Πέμπτη 6/05/2021, 14:25
SCROLL

Η startup που εξαγοράσθηκε από το Twitter 

Η κίνηση έρχεται λίγους μόλις μήνες αφότου ήρθε σε συμφωνία για να εξαγοράσει τη Revue

Η startup που εξαγοράσθηκε από το Twitter 

Την εξαγορά της startup Scroll, ανακοίνωσε το Twitter, δίχως όμως να κάνει γνωστές τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. 

Η Scroll προσφέρει στους χρήστες αντί συνδρομής ύψους πέντε δολαρίων, τη δυνατότητα να περιηγούνται σε συνεργαζόμενα με τη startup ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μετακινώντας τις διαφημίσεις από αυτές. Η λογική του στηρίζεται ότι από τα πέντε δολάρια συνδρομής, ένα μέρος τους πηγαίνει προς τις ιστοσελίδες κι έτσι αντισταθμίζεται ο αποκλεισμός της προβολής των διαφημίσεων. Χρησιμοποιώντας cookies και ιχνηλάτηση, αποκλείει τις διαφημίσεις από τους συνδρομητές του, οι οποίοι μπορούν να περιηγούνται στις ιστοσελίδες, βλέποντας το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο όπως βλέπουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες. 

Η κίνηση αυτή του Twitter έρχεται λίγους μόλις μήνες αφότου ήρθε σε συμφωνία για να εξαγοράσει τη Revue, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών newsletter μέσω email, μια υπηρεσία την οποία επίσης διαθέτει η Scroll και την ονομάζει Nuzzel. Σε αυτό το πλαίσιο το Twitter ανακοίνωσε ότι καταργεί την υπηρεσία αυτή από σήμερα Πέμπτη, την οποία θα ενσωματώσει εν καιρώ στις λειτουργίες του. 

Όπως ανακοίνωσε το Twitter η Scroll θα συμπεριληφθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό του να επενδύσει στις συνδρομές και αργότερα θα προσφέρεται ως premium υπηρεσία στους συνδρομητές του.  

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η νέα του στρατηγική επικεντρώνεται στην αλλαγή του επιχειρηματικού του μοντέλου, θέλοντας πλέον τα έσοδά του να προέρχονται από τις συνδρομές και όχι αποκλειστικά από τις διαφημίσεις όπως συμβαίνει επί του παρόντος. Σε παλαιότερη ανακοίνωση παρουσίασε τη συνδρομή Super Follow, με την οποία θα προσφέρει ένα πλήθος επιλογών στους συνδρομητές.

Από τις συνδρομές αυτές ευελπιστεί να διπλασιάσει τα έσοδά του από τα 3,7 δισ. δολάρια το 2020 σε 7,5 δισ. δολάρια ή και περισσότερο το 2023. 

«Το Twitter υπάρχει προκειμένου να εξυπηρετεί τον δημόσιο διάλογο. Η δημοσιογραφία είναι το μιτοχόνδριο αυτού του διαλόγου. Παρακινεί, ενεργοποιεί και ενημερώνει. Μετατρέπει και συγχέει τις προοπτικές. Στα καλύτερά της μας βοηθάει να μπαίνουμε στη θέση κάποιου άλλου και να αντιλαμβανόμαστε τον ανθρωπισμό ο ένας του άλλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Scroll Τόνι Χέιλ, σε ανάρτηση της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της από το Twitter.   

moneyreview.gr με πληροφορίες από theverge, techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News