Start Ups Πέμπτη 15/04/2021, 20:01
START UPS

Kasparovchess: Μαθήματα σκακιού με την υπογραφή ενός μύθου 

Kasparovchess: Μαθήματα σκακιού με την υπογραφή ενός μύθου 

Η Kasparovchess όπως είναι προφανές από το όνομά της, είναι μια startup που δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο ίσως στην ιστορία του σκακιού, τον Ρώσο Γκάρι Κασπάροβ. 

Η εταιρεία διαθέτει μια πλατφόρμα και προσφέρει τι άλλο μαθήματα και ασκήσεις για το σκάκι και για την ιστορία της πρέπει να ανατρέξουμε τέσσερα χρόνια πίσω και σε μια ανάγκη του Κασπάροβ.

Συγκεκριμένα το 2017 η MasterClass μια πλατφόρμα που προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα από διασημότητες, κάλεσε τον Κασπάροβ να δώσει μια σειρά μαθημάτων. Στη διάρκεια τους, ο ίδιος διαπίστωσε ότι το να μπορέσει να ικανοποιήσει μια μεγάλη μερίδα των φίλων του εγκεφαλικού παιχνιδιού, ήταν μια διαδικασία δύσκολη. Ενώ η τάξη του ανταποκρινόταν ικανοποιητικά, ο Κασπάροβ, αισθανόταν να περιορίζεται από τους κανόνες και τη δομή της πλατφόρμας.

Κάπως έτσι προέκυψε η Kasparovchess, μια startup της οποίας η αποτίμηση μέσω των γύρων χρηματοδότησης που έχει πραγματοποιήσει, έχει φθάσει τα 2,5 δισ. δολάρια, έχοντας τη στήριξη ιδιωτών επενδυτών και του ομίλου Vivendi, η οποία έχει σχεδιάσει και την πλατφόρμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι η startup έχει φθάσει σε αυτή την αξία, ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμη στο κοινό, κάτι που θα γίνει στα τέλη του Απριλίου. 

Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική, με κόστος 13,99 δολάρια τον μήνα ή 119,99 τον χρόνο και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα, να ανακαλύψουν μυστικά για το σκάκι από κορυφαίους παίκτες του παιχνιδιού, να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ, να ακούσουν podcast, να διαβάσουν άρθρα και συνεντεύξεις μεταξύ ειδικών και γνωστών παικτών της σκακιστικής κοινότητας, όπως και να εξασκούνται μέσα από δεκάδες χιλιάδες ασκήσεις. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα σύμφωνα με τον Κασπάροβ, είναι ότι οι χρήστες μπορούν να μεταπηδούν από μια σειρά μαθημάτων σε μια άλλη και να αποτελέσουν μέλη μιας μεγάλης κοινότητας, καθώς οι συνδρομητές θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. 

Το όραμα του Κασπάροβ είναι η κοινότητα αυτή να μεγαλώσει και να αποκτήσουν πρόσβαση σε υλικό για το σκάκι, οι φίλοι του παιχνιδιού που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS