Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 15:05
BUSINESS & FINANCE

Τζεφ Μπέζος: Ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin στο διάστημα

Ετοιμάζει βαλίτσες ο δισεκατομμυριούχος

Τζεφ Μπέζος: Ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος θα είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin, η οποία ετοιμάζεται να πετάξει για το διάστημα τον αμέσως επόμενο μήνα. Ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, θα ταξιδέψει μαζί με τον αδερφό του, Μαρκ.

Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου, δηλαδή δύο εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Amazon.

«Απ’ όταν ήμουν πέντε χρονών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα παρώ σ’ αυτό το ταξίδι τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο φίλο» έγραψε ο ίδιος στο Instagram.

H Blue Origin είναι μία από τις εφτά εταιρείες (Space X, Virgin Galactic κ.α.), οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του διαστημικού τουρισμού.

Πέραν των δύο αδερφών Μπέζος, στην πτήση της 20ης Ιουλίου θα συμμετάσχει ακόμη ένα άτομο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί. Φυσικά, ο τυχερός θα κληθεί να πληρώσει ένα αρκετά ακριβό εισιτήριο.

Το ταξίδι θα είναι διάρκειας 11 λεπτών, με το αεροσκάφος να φθάνει σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News