Life & Arts Τρίτη 1/06/2021, 14:37

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA

Από το διαστημικό ρομπότ «Perseverance»

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA

Εκατό ημέρες συμπληρώνει στον Άρη το διαστημικό ρομπότ της NASA «Perseverance», το οποίο εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες αναζητάει ίχνη ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Το ρομπότ προσεδαφίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2021 στον κρατήρα Τζέζερο, ο οποίος έχει διάμετρο 50 χιλιομέτρων και βρίσκεται λίγο πιο βόρεια του ισημερινού.

Η συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι πλημμύρισε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, λόγω της υπερχείλισης δύο παρακείμενων ποταμών, οι οποίοι δημιούργησαν ένα δέλτα.

Στόχος του «Perseverance» είναι να εξακριβώσει αν και πότε ο «Κόκκινος Πλανήτης» φιλοξένησε μικροβιακή ζωή. Ήδη πάντως, το ρομποτάκι της NASA έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ορισμένες πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA-1

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA-2

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA-3

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA-4

Εκατό ημέρες στον Άρη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη NASA-5

Η αποστολή του «Perseverance» θα έχει διάρκεια σχεδόν δύο ετών. Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ, το οποίο διερευνά τον πλανήτη Άρη από το 1997 και το πρόγραμμα «Sojourner» (σ.σ. επίσης της NASA).

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την άφιξη του διαστημικού ρομπότ, η Κίνα κατέστη η μόλις δεύτερη χώρα -μετά τις ΗΠΑ- η οποία κατάφερε να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο γύρω από τον Άρη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News