Business & Finance Κυριακή 30/05/2021, 12:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διαμάχη Amazon – Microsoft για τον Τραμπ και 10 δισ. δολάρια

Η διαμάχη Amazon – Microsoft για τον Τραμπ και 10 δισ. δολάρια

Στις αίθουσες των δικαστηρίων συνεχίζεται η διαμάχη της Amazon και Microsoft για το συμβόλαιο των 10 δισ. δολαρίων του Πενταγώνου. Και οι δύο εταιρείες διεκδικούσαν το έργο για την ανάπτυξη όλων των υποδομών IT του Πενταγώνου όπως και την ανάπτυξη τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για το πεδίο της μάχης. 

Τον Οκτώβριο του 2019 η Microsoft ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού για το συμβόλαιο, αλλά ο Τζεφ Μπέζος δεν ήταν διατεθειμένος να το αφήσει να περάσει έτσι. Κατέθεσε μήνυση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρενέβη στον διαγωνισμό για να διασφαλίσει τη νίκη της Microsoft εξαιτίας της εμμονής που είχε εναντίον του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πράγματι επανειλημμένα επικρίνει την Amazon αλλά και τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος όπως έλεγε του έκανε πόλεμο μέσω της εφημερίδας του, Washington Post. 

Το Πεντάγωνο ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση της Amazon ως αβάσιμη, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και έτσι η δικαστική διαμάχη προχωράει.

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Business Insider το πιθανότερο είναι το δικαστήριο να σπάσει το συμβόλαιο σε πολλά μικρότερα κομμάτια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τα 10 δισ. δολάρια στα οποία στόχευε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News