Start Ups Τετάρτη 16/06/2021, 15:21
START UPS

Nuro: Μεγάλη συνεργασία με τη FedEx για παραδόσεις δεμάτων 

Η συμφωνία με τη FedEx σηματοδοτεί την πρώτη της εισχώρηση στις παραδόσεις δεμάτων

Nuro: Μεγάλη συνεργασία με τη FedEx για παραδόσεις δεμάτων 

Μια πολύ μεγάλη συνεργασία ανακοίνωσε η αμερικανική startup υπηρεσιών παράδοσης Nuro, καθώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες της με τα αυτόνομα οχήματα που διαθέτει στον επίσης αμερικανικό κολοσσό στο εν λόγω κλάδο, FedEx. H Νuro είναι δημιούργημα δύο πρώην μηχανικών της Google των Ντέιβ Φέργκιουσον και Ζιαζούν Ζου, με έτος ίδρυσης το 2016.

Από την πολυετή συνεργασία που ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη επιδιώκει μέσω του δικτύου της FedEx, να αναπτύξει το αυτόνομο όχημα παράδοσης επόμενης γενιάς.

Επί του παρόντος η startup διαθέτει το αυτόνομο όχημα R2, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε όγκο και έχει σχεδιαστεί για να κινείται σε δρόμους, αντί για τα πεζοδρόμια όπως κάνουν τα μικρότερα bots, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος του επιτρέπει να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις και να μεταφέρει βαρύτερα φορτία. Η FedEx έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει μακροπρόθεσμα τα αυτόνομα οχήματα της Nuro, για τις παραδόσεις των τελευταίων μιλίων.

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες που πειραματίζονται με την αυτόνομη οδήγηση, στοχεύουν στις μετακινήσεις, η Nuro εξαρχής επικεντρώθηκε στις παραδόσεις, από είδη παντοπωλείου και γευμάτων, έως και φαρμάκων και στο πλαίσιο αυτό έχει συνάψει συνεργασίες με εταιρείες όπως οι CVS, Domino’s και Kroger.

Η συμφωνία με τη FedEx σηματοδοτεί την πρώτη της εισχώρηση στις παραδόσεις δεμάτων και το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει στο Χιούστον. 

Από τη μεριά της η FedEx αναπτύσσει, ένα bot παράδοσης κινούμενο στα πεζοδρόμια. Το SameDay Bot, το οποίο ονομάστηκε Roxo, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την DEKA Development & Research και παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019. 

Όπως έχει δηλώσει στα σχέδιά της είναι η συνεργασία με τις AutoZone, Lowe’s, Pizza Hut, Target, Walgreens και Walmart για να κατανοήσει πώς τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να ενταχθούν στις υπηρεσίες της και έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στο Μέμφις, στο Τενεσί, στο Τέξας στο Μάντσεστερ και στο Νιού Χάμσαϊρ, 

«Η FedEx έχει βασιστεί στην καινοτομία, στοιχείο που εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας και της επιχειρηματικής μας στρατηγικής», ανέφερε η Ρεμπέκα Γιουνγκ, αντιπρόεδρος, στο τμήμα προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας, της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News