Start Ups Παρασκευή 30/04/2021, 17:21
START UPS

Manna: Η startup που θέλει να κάνει delivery φάρμακων με drones

Manna: Η startup που θέλει να κάνει delivery φάρμακων με drones

Σε γύρο χρηματοδότησης προχώρησε η ιρλανδική startup, Manna, από τον οποίο άντλησε 25 εκατ. δολάρια, στον οποίο συμμετείχαν το VC, Draper Esprit, η Team Europe, όπως και οι υφιστάμενοι επενδυτές Dynamo Ventures, Atlantic Bridge και Elkstone.

Η startup – η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαχειρίζεται drones για την παράδοση γευμάτων και ειδών παντοπωλείου- δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να διευρύνει το στόλο της και να κάνει παραδόσεις συνταγογραφημένων φαρμάκων, αλλά και να επεκταθεί σε άλλες χώρες. Τα drones της Manna μπορούν να κάνουν παράδοση σε λιγότερο από τρία λεπτά και η εταιρεία λέει ότι ένας υπάλληλος μπορεί να διαχειρισθεί πολλά drones για να πραγματοποιεί περίπου 20 παραδόσεις την ώρα.

Επί του παρόντος δοκιμάζει τις υπηρεσίες της στο Γκάλαγουεϊ της Ιρλανδίας και θέλει να τις δοκιμάσει στις ΗΠΑ φέτος, ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ιρλανδίας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα προσέλαβε τον Άντριου Πάτον, πρώην στέλεχος της μονάδας παραδόσεων με drones της Alphabet, για να ηγηθεί των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια τεράστια ζήτηση για μια πιο πράσινη, πιο ήσυχη, ασφαλέστερη και ταχύτερη παροχή υπηρεσιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Manna, Μπόμπι Χέιλι. Η εταιρεία έχει συνεργασίες με εταιρείες όπως τις Just Eat, Samsung, Ben & Jerry’s και Tesco.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News