Start Ups Δευτέρα 14/06/2021, 20:34
START UPS

Square: Σε υψηλές πτήσεις η μετοχή της με βοήθεια από τη Deutsche Bank

Η Square έχει μετατραπεί σε ένα οικονομικό οικοσύστημα δύο όψεων

Square: Σε υψηλές πτήσεις η μετοχή της με βοήθεια από τη Deutsche Bank

Κέρδη σχεδόν 5% σημειώνει σήμερα η μετοχή της startup Square μετά την διατήρηση της αξιολόγησης της από τη Deutsche Bank σε «buy».

Για την πλατφόρμα επεξεργασίας πληρωμών -που είναι δημιούργημα του ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ-, το μέλλον στον ορίζοντα διαμορφώνεται ιδιαίτερα λαμπρό, αναφέρει η γερμανική τράπεζα στην ανάλυσή της.

«Η Square έχει μετατραπεί σε ένα οικονομικό οικοσύστημα δύο όψεων, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται στη συνολική αγορά και να ξεπερνάει τις προσδοκίες», έγραψε η Deutsche Bank σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Αν και η μετοχή της Square έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες, το 2021 έχει ακολουθήσει την πορεία rollercoaster, με την τιμή της να σημειώνει άνοδο και να υποχωρεί  περί του 40% σε κάποιες στιγμές.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων θέλει να επενδύσει η Square, για να δημιουργήσει σε συνεργασία με τη Blockstream Mining, μια μονάδα εξόρυξης Bitcoin, η οποία θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια. Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί σε εγκαταστάσεις της εταιρείας παροχής τεχνολογίας blockchain, στις ΗΠΑ.

Το εγχείρημα αυτό «θα είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εξόρυξη Bitcoin με 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ευρεία κλίμακα», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Blockstream. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για το λειτουργικό κόστος και την απόδοση της επένδυσης θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε την περαιτέρω υιοθέτηση και αποδοτικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο οικοσύστημα του Bitcoin, γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με τη Blockstream για να ξεκινήσουμε ένα έργο εξόρυξης με ανανεώσιμης ενέργεια ανοιχτού κώδικα ως μέρος του Bitcoin Clean Energy», ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η Square.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News