Start Ups Παρασκευή 11/06/2021, 16:34
START UPS

Η startup με ψυχεδελικές ουσίες που θέλει να διαβεί την πόρτα της Wall Street 

Από το 2018 όταν και ιδρύθηκε έχει συνολικά αντλήσει 362,3 εκατ. δολάρια

Η startup με ψυχεδελικές ουσίες που θέλει να διαβεί την πόρτα της Wall Street 

Την πόρτα της Wall Street θέλει να διαβεί η γερμανική startup βιοτεχνολογίας Atai Life Sciences, θέλοντας από την Αρχική της Δημόσια Προσφορά να αντλήσει 214,3 εκατ. δολάρια, φθάνοντας την αποτίμησή της στα 2,3 δισ. δολάρια. 

Η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο και η οποία υποστηρίζεται από τον Πίτερ Τιλ, εκ των συνιδρυτών της Paypal και ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook μεταξύ άλλων, σχεδιάζει να διαθέσει περί των 14,29 εκατ. μετοχών, με την τιμή της κάθε μετοχής να κυμαίνεται στο εύρος μεταξύ 13 και 15 δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η γερμανική startup, ερευνά τη χρήση ψυχοτρόπων και ψυχεδελικών ουσιών για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη και οι κρίσεις άγχους. Ο εκ των ιδρυτών της εταιρείας Κρίστιαν Ανγκερμάιερ, είναι από τους υποστηρικτές της χρήσης της ουσίας ψιλοκυβίνης, το συστατικό που εμπεριέχεται στα ψυχοτρόπα μανιτάρια, ως φάρμακο για τις ψυχικές διαταραχές. Η ψιλοκυβίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται γρήγορα σε ψιλοκίνη, η οποία έχει παρόμοιες ψυχοτρόπες ιδιότητες με το LSD, τη μεσκαλίνη και το DMT.

Τον τελευταίο καιρό αρκετές είναι οι εταιρείες οι οποίες πειραματίζονται με αυτού του είδους τις αγωγές, οι οποίες τυγχάνουν ιδιαίτερου ενθουσιασμού από τους επενδυτές κυρίως νεαρότερης ηλικίας. 

Μέσα στο 2021 η Atai έχει αντλήσει 157 εκατ. δολάρια από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φθάνει περί των 2 δισ. δολαρίων. Βάσει του αρχικού της σχεδιασμού, η ΙΡΟ ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον περασμένο Μάιο, στη συνέχεια όμως μετατέθηκε για αργότερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Από το 2018 όταν και ιδρύθηκε, η γερμανική startup έχει συνολικά αντλήσει 362,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η μετοχή της εταιρείας θα διαπραγματεύεται στον τεχνολογικό Nasdaq, ενώ σαν ανάδοχοι της εισόδου στη Wall Street θα λειτουργήσουν οι Credit Suisse, Citigroup, Cowen και Berenberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News