Start Ups Δευτέρα 24/05/2021, 18:36
START UPS

Η Zeta «ενηλικιώθηκε» και έγινε unicorn

Στον τελευταίο γύρο συμμετείχε το Vision Fund 2 με 250 εκατ. δολάρια

Η Zeta «ενηλικιώθηκε» και έγινε unicorn

Η fintech Zeta, είναι η τελευταία startup που άλλαξε κατηγορία και έγινε unicorn (ξεπέρασε η αποτίμησή της το 1 δισ. δολάρια), μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποίησε και έφερε την αξία της στο 1,45 δισ. δολάρια. 

Στον τελευταίο αυτό γύρο συμμετείχε το Vision Fund 2 με 250 εκατ. δολάρια, δίχως να γίνει ακόμη γνωστό πόσα κεφάλαια άντλησε η fintech από τον γύρο χρηματοδότησης C. 

Όπως αναφέρει η startup, η οποία έκανε την εμφάνισή της το 2015, τα νέα κεφάλαια θα τα χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξή της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, θέλοντας να διευρύνει τις λειτουργίες της, να μεγαλώσει την ομάδα της και να επεκτείνει τις δυνατότητες στην πλατφόρμα της.

Επί του παρόντος προσφέρει την πλατφόρμα της που καλύπτει όλο το φάσμα των σύγχρονων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως την επεξεργασία συναλλαγών με χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες, δάνεια και καταθέσεις, μαζί με μια εφαρμογή για κινητά που προσφέρει υποστήριξη σε πιστωτικές κάρτες, τον έλεγχο λογαριασμού, προπληρωμένα δάνεια, την υπηρεσία buy now pay later, και την προσωπική διαχείριση οικονομικών.

Συνεργάζεται με περισσότερες από 10 τράπεζες και 25 fintechs σε οκτώ χώρες, ενώ μια από τις συνεργαζόμενες fintech η Sodexo, συμμετείχε επίσης στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Απασχολεί περισσότερους από 750 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Zeta, Μπχαβίν Τουράκχια δήλωσε: «Οι περισσότερες τράπεζες χρησιμοποιούν λογισμικό παλαιών δεκαετιών που δημιουργήθηκε σε μια εποχή που τα Mainframes και η Cobol ήταν στη μόδα. Έχουν καθυστερήσει στην καινοτομία και προσφέρουν κακή εμπειρία στους χρήστες τους. Με τη Zeta, οι τράπεζες μπορούν να αξιοποιήσουν μια σύγχρονη, εγγενή πλατφόρμα cloud και να βελτιώσουν την ταχύτητα στις αγορές, την ευελιξία, τη σχέση κόστους προς τα έσοδα και την εμπειρία των χρηστών».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, finextra

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News