Start Ups Τρίτη 20/04/2021, 16:45
START UPS

ekko: Η startup που εκδίδει «πράσινη» πιστωτική κάρτα 

ekko: Η startup που εκδίδει «πράσινη» πιστωτική κάρτα 

Εν μέσω της παγκόσμιας κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, η fintech startup, ekko, έχει φτιάξει μια λίστα αναμονής για μια νέα πιστωτική κάρτα, η οποία υπόσχεται ότι θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι χρήστες της. 

Με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας ekko, για κάθε πέντε συναλλαγές που θα πραγματοποιεί ένας χρήστης θα πληρώνει για ένα πλαστικό μπουκάλι που θα έχει συλλεχθεί και θα έχει αποτραπεί να πέσει στη θάλασσα και για κάθε 50 συναλλαγές θα πληρώνει για ένα δέντρο που θα έχει φυτευτεί από τον ίδιο. 

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το δικό τους «δάσος», πόσα μπουκάλια έχουν συλλέξει και να παρακολουθούν το δικό τους εξατομικευμένο αποτύπωμα άνθρακα χρησιμοποιώντας το επωνομαζόμενο «Carbonmeter» στην εφαρμογή της ekko. Η εφαρμογή δίνει επίσης στους πελάτες πρόσβαση σε μια λίστα βιώσιμων συνεργατών, προσφέροντας φιλικά προς το κλίμα αγαθά και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο στόχος της είναι να φυτέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δέντρα και να αποτρέψει τη ρίψη περισσότερων από 500 εκατομμυρίων μπουκαλιών στη θάλασσα, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι πρώτες κάρτες Mastercard, που θα εκδοθούν από την εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Paynetics, θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο.

Ο Όλι Κουκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της fintech δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζαμε ότι για να κάνουμε τη διαφορά χρειαζόμαστε να ξαναγράψουμε τα υπάρχοντα μοντέλα και να χτίσουμε ένα νέο οικοσύστημα που να κάνει μια πραγματική και σημαντική διαφορά. Χρειαζόμασταν να δημιουργήσουμε κάτι, όπου όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να διαπιστώνουν τι κάνουν οι ίδιοι για να βοηθήσουν την κλιματική αλλαγή, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάτι διαφορετικό από τις μέχρι τώρα συνήθειές τους».

moneyreview.gr με πληροφορίες από finextra

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News