Start Ups Πέμπτη 8/04/2021, 16:56
START UPS

Revolut: Άδεια στο προσωπικό της να εργάζεται 60 ημέρες από το εξωτερικό 

Revolut: Άδεια στο προσωπικό της να εργάζεται 60 ημέρες από το εξωτερικό 

Την δυνατότητα στο προσωπικό της να εργάζεται από το εξωτερικό για 60 ημέρες τον χρόνο, θα δώσει σύντομα η βρετανική fintech Revolut, μια από τις πολυτιμότερες startups στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η startup, το μέτρο αυτό θα αφορά όλο το προσωπικό, το οποίο ξεπερνά τους 2.000 εργαζόμενους. 

«Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εργασθούν από διαφορετική χώρα από αυτή που έχουν προσληφθεί για προσωπικούς ή λόγους που δεν σχετίζονται με τη δουλειά, θα μπορούν να το κάνουν για ένα διάστημα έως 60 ημερολογιακές ημέρες σε διάστημα 12 μηνών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μέτρο αυτό αναμένεται να τεθεί σε ισχύ όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώσουν ενώ η εταιρεία θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές των υγειονομικών αρχών κάθε χώρας. 

Η Revolut κατέληξε στην απόφαση αυτή, μετά από αιτήματα του προσωπικού να επισκεφτούν τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες. 

«Οι υπάλληλοί μας ζήτησαν ευελιξία και θα τους τη δώσουμε», τονίζει στην ανακοίνωση της εταιρείας ο Τζιμ Μακ Ντάγκαλ υπεύθυνους προσωπικού στην πιο πολύτιμη startup της Βρετανίας με αποτίμηση στα 5,5 δισ. δολάρια, στο τέλος του 2020.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Revolut εισήγαγε ένα πιλοτικό μοντέλο εργασίας, με το προσωπικό να έχει την επιλογή να εργασθεί είτε από το σπίτι είτε από το γραφείο, δηλώνοντας ότι η λογική της εξελίσσεται ραγδαίως όσο και η επιχείρησή της. 

Μετά από έρευνα μεταξύ των εργαζομένων, η startup δήλωσε ότι το ένα τρίτο επιθυμούσαν την πλήρη εργασία από απόσταση, με το ήμισυ του προσωπικού να θέλει να εργασθεί από το σπίτι από δύο έως τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και μόλις το 2%, να δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο. 

Όπως τόνισε η fintech η έρευνα έδειξε, ότι η εργασία από το σπίτι δεν επηρέασε την ικανότητα του προσωπικού να εργασθούν ως ομάδα, προσθέτοντας ότι το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η τηλεργασία δεν είχε επηρεάσει την παραγωγικότητά, τους ούτε όμως είχε θετική επίδραση σε αυτή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News