Start Ups Τρίτη 20/04/2021, 16:02
START UPS

Deutsche Telekom: Επένδυσε σε startup και στο κρυπτονόμισμά της – Ράλι η τιμή του   

Deutsche Telekom: Επένδυσε σε startup και στο κρυπτονόμισμά της – Ράλι η τιμή του   

Στη startup Celo επένδυσε η Deutsche Telekom, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα η εταιρεία, δίχως να παρέχει λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης.

Η Celo διαθέτει μια πλατφόρμα πληρωμών με τεχνολογία blockchain, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να αποκτούν πρόσβαση μέσω των κινητών τους τηλεφώνων σε αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, προσπερνώντας τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος αγόρασε το κρυπτονόμισμα της fintech το Core, χωρίς επίσης να γίνει γνωστό τι ποσό διέθεσε για τη συγκεκριμένη αγορά και προστίθεται έτσι στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, όπως η Tesla που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. 

Η πλατφόρμα της startup με έδρα το Σαν-Φρανσίσκο χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή της Ρενέ Ρέινσπεργκ. Διαθέτει επίσης το δικό της κρυπτονόμισμα το Celo, με τους χρήστες της πλατφόρμας της να μπορούν να δέχονται και να στέλνουν τα ψηφιακά της νομίσματα μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. 

Μετά την ανακοίνωση η τιμή του Celo έχει επιδοθεί σε ανοδικό ράλι, καταγράφοντας κέρδη 20% και ξεπερνώντας τα 5 δολάρια, ένα ράλι που έφερε την κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος από τα 800 εκατ. δολάρια, σε περισσότερο από 1 δισ. δολάρια. 

Στα αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έως τα δάνεια για ασφάλιση και επιτρέπουν στους καταναλωτές να δανείζουν, να δανείζονται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, απουσία των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων. 

Ο κλάδος γνωστός ως «DeFi» (decentralised finance) ο οποίος σχεδόν εξ ολοκλήρου δεν υπόκειται σε κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, έχει γνωρίσει ευρεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την αξία των κρυπτονομισμάτων σε αυτές τις πλατφόρμες να έχει υπερτριπλασιασθεί το 2020 σε σχεδόν 60 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News