Start Ups Τρίτη 18/05/2021, 15:39
START UPS

CaixaBank: Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβουλίο Καινοτομίας

Η ισπανική τράπεζα θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στην καινοτομία

CaixaBank: Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβουλίο Καινοτομίας

Στο πρόγραμμα Εταιρική Συνεργασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC), εντάχθηκε η ισπανική τράπεζα CaixaBank, μια κίνηση η οποία θα της επιτρέψει να συνεργασθεί με startups, σε κοινοπρακτικά έργα. 

To EIC είναι ο βασικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποστολή τη στήριξη της καινοτομίας και υπό το πλαίσιο αυτό χρηματοδοτεί ή επιδοτεί περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις. Ήδη το τμήμα πληρωμών και καταναλωτών της CaixaBank, συνεργάζεται με κάποιες από αυτές τις χρηματοδοτούμενες startups, για την ανάπτυξη χρήσιμων projects που αφορούν την καλύτερη λειτουργία της τράπεζας. 

Ανάμεσα σε αυτές είναι η ιρλανδική Sedicii, μια startup η οποία αναπτύσσει ένα παγκόσμιο δίκτυο επαλήθευσης ταυτότητας, με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία εγγραφής για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να γίνουν πελάτες της CaixaBank.

Συνεργασία υπάρχει και με την ιταλική You are my guide, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν την απόδοση των επενδύσεών τους στο μάρκετινγκ, κατανοώντας καλύτερα τον πελάτη τους.

Επίσης συνεργάζεται με τη Verbio με έδρα την Καταλονία, η οποία επίσης κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για να αυτοματοποιήσει τις υπηρεσίες στους πελάτες των τηλεφωνικών κέντρων. Η τεχνολογία της εταιρείας μπορεί να εντοπίσει τον λόγο για τον οποίο ένας πελάτης καλεί, να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες ούτως ώστε ένας πελάτης να συνδεθεί με τα συστήματα της εταιρείας, όπως και να επιλύσει τον λόγο της κλήσης.

Ο Χουάν Γκαντάριας, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος πληρωμών και πελατών της CaixaBank δήλωσε: «Η διαδικασία επιλογής του EIC μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στην καινοτομία υψηλού επιπέδου σε ολόκληρη την Ευρώπη και να επιλέγουμε ορισμένα projects σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, την ικανότητά μας και τις ανάγκες μας, με τα οποία ελπίζουμε να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από finextra

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News