Start Ups Παρασκευή 2/04/2021, 18:33
START UPS

Πώς είναι η ζωή μιας startup με επενδύτρια τη Μέγκαν Μαρκλ 

Πώς είναι η ζωή μιας startup με επενδύτρια τη Μέγκαν Μαρκλ 

Η πορεία μιας startup μπορεί να αλλάξει άρδην όταν προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών μεγάλου κύρους, οι οποίοι λειτουργούν πολλές φορές ως διαφήμιση για τις νεοφυείς εταιρείες, ωστόσο τι αλλαγές συντελούνται όταν μια εταιρεία έχει ως επενδύτρια μια Δούκισσα;

Αυτή η σπάνια περίπτωση είναι η Clevr Blends μια startup με ροφήματα ευεξίας, στην οποία έχει επενδύσει η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ

Στην αμερικανική startup η Δούκισσα του Σάσεξ εισήλθε ως επενδυτής τον Δεκέμβριο, χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το ποσό της επένδυσης και το μερίδιο που απέκτησε.

Τον Δεκέμβριο η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ήταν στη φάση της επέκτασης, καθώς διπλασίασε το προσωπικό της από τα τέσσερα στα οκτώ άτομα, μετακινήθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και προειδοποίησε τους προμηθευτές της, ότι το επόμενο διάστημα θα προβεί σε μεγαλύτερες παραγγελίες, εφόσον είχε ενδείξεις ότι η ζήτηση θα αυξηθεί. 

Η Clevr Blends, παρασκευάζει ροφήματα χρησιμοποιώντας προσμίξεις με προσαρμογόνα (βότανα τα οποία καταπολεμούν το στρες) και τα διαθέτει σε διαφορετικά πακέτα τα οποία κυμαίνονται από 28 δολάρια έως 140 δολάρια. 

Η Δούκισσα του Σάσεξ δοκιμάζοντας τα προϊόντα της Clevr Blends ενθουσιάστηκε όχι μόνο από την ποιότητά της αλλά και από το γεγονός, ότι είναι μια εταιρεία κατά το ήμισυ «γένους θηλυκού», αφού εκ των ιδρυτών της είναι η Βρετανίδα  Χάνα Μεντόζα (ο άλλος ιδρυτής είναι ο Ρότζερ Κόπολα).

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Μέγκαν Μαρκλ επένδυσε για πρώτη φορά σε μια startup η οποία επίσης για πρώτη φορά άντλησε χρήματα από κάποιον επενδυτή, οι πωλήσεις της Clevr Blends, εκτινάχθηκαν.

Μοιραία η πολιτική της εταιρείας για παράδοση την επόμενη ημέρα εντός των ΗΠΑ έπρεπε να εγκαταλειφθεί και να ακολουθηθεί αυτή της λίστας αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες ημέρες λόγου του μεγάλου όγκου παραγγελιών, πρέπει στην εταιρεία να τις διεκπεραιώνουν από τις 02:00 τα χαράματα, καθώς πλέον η πελατειακή βάση έχει αλλάξει και σε εκείνους που είναι λάτρεις της ευεξίας, έχουν προστεθεί απλοί καθημερινοί άνθρωποι. 

Όποτε στην περίπτωση της Clevr Blends, δεν χρειάσθηκε το άγγιγμα του Μίδα για να μετατραπεί σε «χρυσό», αλλά το «άγγιγμα» μιας Δούκισσας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Fortune

 

 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News