Start Ups Πέμπτη 11/03/2021, 14:20
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η πανδημία «γεννούσε» κάθε μισή ώρα μια καινούργια tech startup

Η πανδημία «γεννούσε» κάθε μισή ώρα μια καινούργια tech startup

Ο τεχνολογικός κλάδος αναδείχθηκε εκ των μεγάλων νικητών της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των τεχνολογικών εταιρειών αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο κατά τη διάρκεια των lockdowns. 

Η συγκυρία αυτή λειτούργησε ως ισχυρό κίνητρο για τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παραθέτει το Tech Nation, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο της περυσινής χρονιάς 19.465 startups εγγράφηκαν στους κλάδους της πληροφορικής και της επικοινωνίας στη Βρετανία, αριθμός που αναλογεί σε κάτι περισσότερο από μια startup κάθε μισή ώρα. 

Όπως αναφέρει ο Βρετανός υπουργός για την Ψηφιακή Πολιτική, τον Πολιτισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό, Όλιβερ Ντόουντεν, «το 2018 στη Βρετανία δημιουργείτο μια καινούργια τεχνολογική εταιρεία κάθε ώρα. Θέλαμε να διπλασιάσουμε αυτό το ποσοστό και τα καταφέραμε. Η τεχνολογία θα ανοίξει το δρόμο για να μας βοηθήσει να επανέλθουμε σε καλύτερους ρυθμούς και είναι φανταστικό να βλέπεις πόσοι πολλοί άνθρωποι ξεκινούν νέες επιχειρήσεις και δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα». 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας συνολικά 407.505 νέες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν στη Βρετανία το 2020, με την πλειοψηφία τους -107.310 εξ αυτών- στο Λονδίνο. 

Ενώ στην πλειάδα των κλάδων, οι επιχειρήσεις κατά κανόνα εξαναγκάσθηκαν σε περικοπές προσωπικού ή σε αναστολές συμβάσεων, στη Βρετανία η εικόνα που παρουσιάζει ο τεχνολογικός κλάδος είναι εντελώς διαφορετική. Τα πρόσφατα στοιχεία της μηχανής ευρέσεως εργασίας Adzuna, έδειξαν ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στον εν λόγω κλάδο υπήρξαν 116.000 κενές θέσεις εργασίας. 

Η στοιβαρή αυτή εικόνα του συγκεκριμένου κλάδου στη Βρετανία οφείλεται σε έναν βασικό παράγοντα: τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στις tech startups πέρυσι, έφθασαν στο ρεκόρ των 15 δισ. δολαρίων, ποσό μεγαλύτερο από τις συνδυασμένες επενδύσεις σε Γαλλία και Γερμανία. 

moneyreview.gr cityam, Tech Nation, Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News