Start Ups Δευτέρα 8/03/2021, 15:37
START UPS

imagiLabs: Η εκπαίδευση στην τεχνολογία είναι γένους θηλυκού 

imagiLabs: Η εκπαίδευση στην τεχνολογία είναι γένους θηλυκού 

Η imagiLabs είναι μια σουηδική startup που ξεπήδησε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών EIT Digital Master School και η οποία ιδρύθηκε από τρεις Σουηδές. 

Το 2018 η ιδέα της Ντόρα Πάφλι υλοποιήθηκε και η imagiLabs ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ως έδρα την πρωτεύουσα της Σουηδίας τη Στοκχόλμη. 

Το concept της εταιρείας βασίζεται στο χάσμα που παρατηρείται στον χώρο της τεχνολογίας, όπου η παρουσία του γυναικείου φύλου είναι μικρή. 

Την ανομοιομορφία αυτή προσπαθεί να διορθώσει η σουηδική edtech startup, προσπαθώντας να κάνει κορίτσια νεαρής ηλικίας να εξοικειωθούν με τον κώδικα προγραμματισμού. 

Η εταιρεία διαθέτει το προϊόν της imagiCharm το οποίο είναι ένα τετράγωνο gadget με οθόνη, στο οποίο προβάλλονται σχήματα, τα οποία τα δημιουργούνται μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο και με τη βοήθεια απλού κώδικα προγραμματισμού. Το imagiCharm μπορεί να φορεθεί και ως εξάρτημα στα ρούχα και μέσω της εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού τα νεαρά κορίτσια εκπαιδεύονται στη διαδικασία του κώδικα προγραμματισμού. 

Η ιδέα και το φιλοσοφία της εταιρείας είχαν μεγάλη απήχηση και δεν είναι τυχαίο ότι η imagiLabs έγινε η πρώτη εταιρεία από τη Σουηδία που επιλέχθηκε την άνοιξη του 2019 στο Entrepreneur Camp της Apple, ενώ το φθινόπωρο του ίδιου έτους επιλέχθηκε και στο πρόγραμμα Google for Startups. Εκείνη τη χρονιά άλλωστε κατάφερε η εταιρεία το προϊόν της από πρωτότυπο να το εισάγει στην παραγωγή. 

Το προϊόν έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2020, με τις πωλήσεις του κάτι περισσότερο από ικανοποιητικές, καθώς μεταξύ γ΄ και δ΄ τριμήνου του αυξήθηκαν κατά 300%. Όπως σημειώνει η  Ντόρα Πάφλι, «κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της περυσινής χρονιάς, επικεντρωθήκαμε στην ανατροφοδότηση σχετικά με την εμπειρία των πρώτων κατόχων του imagiCharm, χρησιμοποιώντας αυτή την ανατροφοδότηση για να βελτιώσουμε την εφαρμογή μας και το εκπαιδευτικό μας περιεχόμενο». 

Από την εμφάνιση της εφαρμογής πριν από εννέα μήνες περισσότερα από 10.000 projects έχουν δημιουργηθεί εντός της πλατφόρμας. Σύμφωνα με την Ντάφλι, «το προϊόν, η εφαρμογή και η κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει μας βοηθάει να επιτύχουμε στην αποστολή μας. Μέσω της κοινότητάς μας, μαθαίνουμε ιστορίες για κορίτσια τα οποία προσπάθησαν να εμπλακούν με τον κώδικα προγραμματισμού εξαιτίας της imagiLabs και παράλληλα άλλαξε η άποψή τους για την τεχνολογία».  

moneyreview.gr με πληροφορίες από eu-startups.com

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News