Start Ups Τετάρτη 24/03/2021, 20:55
START UPS

what3words: Η startup στη οποία επένδυσε 12 εκατ. λίρες η ΙΚΕΑ 

what3words: Η startup στη οποία επένδυσε 12 εκατ. λίρες η ΙΚΕΑ 

Σε επένδυση 12 εκατ. λιρών στη βρετανική τεχνολογική startup, what3words, προχώρησε ο σουηδικός όμιλος Ingka, ο οποίος έχει υπό την ιδιοκτησία του τα περισσότερα καταστήματα ΙΚΕΑ ανά τον κόσμο. 

Η startup με το μυστήριο όνομα, έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα χαρτογράφησης του κόσμου, το οποίο όπως υπόσχεται μηδενίζει τα λάθη της μετάβασης σε κάποιο σημείο. Η προοπτική αυτή είναι ιδιαίτερα λειτουργική στον κλάδο των logistics και των παραδόσεων, όπου τα λάθη στις διευθύνσεις προκαλούν χάσιμο σε χρόνο και καύσιμα, ενώ επιβαρύνουν και το περιβάλλον. 

Η what3words χωρίζει τον κόσμο σε τετράγωνα τριών μέτρων και όπως λέει η ονομασία της, σε κάθε ένα από αυτά δίνει μια μοναδική ονομασία αποτελούμενη από τρεις λέξεις. Για παράδειγμα η αναζήτηση hours.pure.hoping, θα οδηγήσει κάποιον κατευθείαν στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία δίνει μια νέα προοπτική βάζοντας στον χάρτη τυχόν πλαϊνές πόρτες, ή εισόδους τροφοδοσίας που οι παραδοσιακοί χάρτες και οι παραδοσιακές διευθύνσεις δεν περιλαμβάνουν. Τα ευρήματα μελέτης του 2017, έδειξαν ότι με τη χρήση της τεχνολογίας της εν λόγω startup, ο χρόνος που περνούσαν οι χρήστες στο δρόμο στο τελευταίο μίλι προς μια κατεύθυνση, μειώθηκε κατά 30%. 

Οι Κρις Σέλντρικ και ο  Τζακ Γουέλεϊ-Κοέν ίδρυσαν την εταιρεία το 2013 και έκτοτε έχουν αντλήσει περισσότερα από 80 εκατ. λίρες, από επενδυτές όπως οι Intel, Aramex, Deutsche Bahn, SAIC και Sony Innovation Fund.

Με τα νέα κεφάλαια η startup επιδιώκει να εισχωρήσει σε νέες διεθνείς αγορές καθώς και να συνεχίσει να αναπτύσσει συνεργασίες στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των logistics.

«Με τη ζήτηση για παραδόσεις στο σπίτι να αυξάνεται, οι επεκτάσιμες και βιώσιμες λύσεις γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Βλέπουμε αξία στη δημιουργία ενός καθολικού συστήματος χαρτογράφησης που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες, ενώ οι ακριβείς τοποθεσίες θα επιτρέψουν τη μείωση της συνολικής απόστασης που διανύεται και του αποτυπώματος του άνθρακα στις παραδόσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investment, Κρίστερ Μάτσον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από tech.eu

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS