ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Τριών ειδών χώροι από σήμερα – Τι ισχύει, οι στόχοι της κυβέρνησης

Νέα μέτρα: Τριών ειδών χώροι από σήμερα  – Τι ισχύει, οι στόχοι της κυβέρνησης

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κωδικοποιημένα από σήμερα θα υπάρχουν τριών ειδών χώροι:  

1) Αυτοί που είναι προσβάσιμοι σε όλους -και ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους– καθώς θεωρούνται πρώτης ανάγκης, και είναι τα φαρμακεία και οι χώροι προμήθειας τροφίμων.

2) Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους που έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο και είναι το λιανεμπόριο, οι ανοιχτοί χώροι εστίασης, οι χώροι εργασίας, η εκπαίδευση και οι χώροι λατρείας. 

3) Οι χώροι που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους και είναι κατά κύριο λόγο οι κλειστοί χώροι διασκέδασης. Ετσι από σήμερα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Ο στόχος 

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο στόχος της κυβέρνησης από τα νέα μέτρα είναι κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή και να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ βασικός στόχος είναι και η αύξηση των εμβολιασμών μέσω της «πίεσης» στους ανεμβολίαστους. 

«Το σύστημα υγείας παραμένει σταθερό, πιέζεται και θα συνεχίσει να πιέζεται αλλά αντέχει. Η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα στο σκέλος της κάλυψης κενών και συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς και θα μπορέσει να ανταποκριθεί» είπε ο υπουργός Υγείας. 

Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο που θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ για το διάστημα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Διαβάστε επίσης: 

Αδ. Γεωργιάδης: Τα μέτρα ελήφθησαν για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από Δευτέρα σε εστίαση, καταστήματα, ψυχαγωγία
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News