ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίνι lockdown ανεμβολίαστων: Πού επιτρέπεται η πρόσβαση με τεστ

Οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και στα μέσα μεταφοράς

Μίνι lockdown ανεμβολίαστων: Πού επιτρέπεται η πρόσβαση με τεστ

Σε ένα μίνι lockdown για τους ανεμβολίαστους προχώρησε χθες η κυβέρνηση, επεκτείνοντας το ισχύον πλαίσιο περιορισμών σε περισσότερους κλειστούς χώρους, πλην των εστιατορίων και των καφέ, όπως τα θέατρα, τα σινεμά, τα γυμναστήρια και γήπεδα.  Αντίθετα, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και στα μέσα μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, να πάνε στη δουλειά τους και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης με την υποχρέωση πάντα επίδειξης αρνητικού τεστ.

Για τους εμβολιασμένους, αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν απλά την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών θα είναι έγκυρο μόνο μετά και την τρίτη δόση και εφόσον έχει παρέλθει το επτάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Το μέτρο θα ισχύει επίσης από τις 13 Δεκεμβρίου και αναπόφευκτά σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες. Προηγήθηκαν οι 60 και πάνω καθώς ήταν οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο και επιπλέον είναι η πιο επίφοβη ηλικιακή ομάδα στην παρούσα φάση της έξαρσης της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: 

Ολικό μπλόκο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους – Όλα τα νέα μέτρα

Αποκλειστικό: Η γεωγραφική κατανομή των ανεμβολίαστων που «ξέχασαν» να κάνουν rapid test

Γ. Γεωργαντάς: Μεγάλη κινητικότητα στα ραντεβού για την τρίτη δόση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News