Κοινωνία Πέμπτη 18/11/2021, 09:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γεωργαντάς: Μεγάλη κινητικότητα στα ραντεβού για την τρίτη δόση

70.000 ραντεβού κλείνονται κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση

Γ. Γεωργαντάς: Μεγάλη κινητικότητα στα ραντεβού για την τρίτη δόση

Aπό το βράδυ της Παρασκευής θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να μπορούν όλοι οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αν και ο εμβολιασμός θα γίνεται μετά την πάροδο του εξαμήνου. Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως όσοι μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση θα λαμβάνουν ένα μήνυμα υπενθύμισης στα κινητά τους. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα ραντεβού που κλείνονται για την τρίτη δόση. Την Κυριακή κλείστηκαν 105.000 ραντεβού, χθες Τετάρτη 55.000 ραντεβού, με τον μέσο ημερήσιο όρο να είναι περίπου στα 70.000 ραντεβού.

Σχετικά με την κουβέντα που έχει ανοίξει για το αν θα πρέπει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να ισχύει για όσους δεν εμβολιάζονται με την τρίτη δόση και έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως υπάρχει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών Υγείας. Όπως παρατήρησε, αυτή τη στιγμή μόνο η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει για όσους έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση και είναι άνω των 65 ετών, από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.

Ανέφερε ακόμη ότι χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα περίπου 55.000 εμβολιασμοί και υπάρχει μια ανοδική πορεία, συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή στα εμβολιαστικά κέντρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σχετικά με όσους σπεύδουν τώρα να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κινητικότητα και καθημερινά κλείνονται 20-25.000 ραντεβού.

Προανήγγειλε τέλος πως πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί το Μητρώο Εμβολιασμένων για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και η σχετική εφαρμογή στο gov θα ανοίξει πιθανότατα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News