Κοινωνία Σάββατο 6/11/2021, 22:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλ. Μόσιαλος: Τι πρέπει να γίνει αν «ξεφύγει» η πανδημία – Όχι σε lockdown

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος, «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή

Ηλ. Μόσιαλος: Τι πρέπει να γίνει αν «ξεφύγει» η πανδημία – Όχι σε lockdown

Για το plan b που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στην περίπτωση που ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, απορρίπτοντας σε κάθε περίπτωση το σενάριο ενός νέου lockdown.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες καθώς και στην αύξηση των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, οι οποίοι όπως είπε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο».

Τόνισε μάλιστα ότι εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο καθηγητής πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων, αυστηροποίηση των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έλεγχος για την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή.

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», είπε.

Τελευταίες ειδήσεις

Κορωνοϊός: 6.393 κρούσματα, 43 θάνατοι, 459 διασωληνωμένοι

Έρευνα: Θα βρίσκουμε ποιοι έχουν κορωνοϊό με… «αλκοτέστ»

Χάπι της Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 89% έναντι πιθανής νοσηλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News