Κοινωνία Τρίτη 2/11/2021, 15:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Οι καλύτερες πόλεις στην πανδημία – Η θέση της Αθήνας

Έρευνα: Οι καλύτερες πόλεις στην πανδημία – Η θέση της Αθήνας

Το Άμπου Ντάμπι τα πήγε καλύτερα ανάμεσα σε όλες τις πόλεις του κόσμου στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με την Σιγκαπούρη να έρχεται δεύτερη και τη Σεούλ τρίτη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της μελέτης της βρετανικής εταιρείας Deep Knowledge Analytics (DKA), η οποία εξέτασε 72 πόλεις με βάση 114 μεταβλητές σε πέντε κατηγορίες: Οικονομική ανθεκτικότητα, διακυβέρνηση, υγειονομική περίθαλψη, καραντίνα και εμβολιασμοί.

Έρευνα: Οι καλύτερες πόλεις στην πανδημία – Η θέση της Αθήνας-1

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Αθήνα κατατάχθηκε στην 46η θέση ανάμεσα στις 50 πρώτες πόλεις. Όπως σημειώνει η μελέτη, το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετώπισε σοβαρές ελλείψεις όταν χτύπησε η πανδημία, ως αποτέλεσμα της λιτότητας των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα οι δυνατότητές του για τεστ, ανίχνευση και νοσηλεία των ασθενών να είναι περιορισμένες.

Έρευνα: Οι καλύτερες πόλεις στην πανδημία – Η θέση της Αθήνας-2

Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μερικά από τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Ε.Ε., για να αποφύγει την υπερφόρτωση του ΕΣΥ.

Έρευνα: Οι καλύτερες πόλεις στην πανδημία – Η θέση της Αθήνας-3

Επίσης, οι αρχές κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε οι πολίτες να νιώσουν άνετα και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Όμως, το αντι-εμβολιαστικό κίνημα κερδίζει έδαφος και ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο για την αποτελεσματική χάραξη πολιτικών κατά του κορωνοϊού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά καθώς οι γοργά κινούμενες μεταλλάξεις καθιστούν σημαντική την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, σημειώνεται.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Covid: Οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Πόσες θέσεις έχασε η Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News