Κοινωνία Τετάρτη 3/11/2021, 16:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα έχουμε lockdown – Προς το παρόν τα τεστ μόνο σε ανεμβολίαστους

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα έχουμε lockdown – Προς το παρόν τα τεστ μόνο σε ανεμβολίαστους

«Δεν θα έχουμε lockdown», τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως «το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».

Για την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων είπε: «Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες είπε ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».

Τέλος, σε ερώτηση για το ζήτημα πιθανής επέκτασης των τεστ και στους εμβολιασμένους, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τι ξέρουμε;. Ξέρουμε ότι οι εμβολιασμένοι, και όταν μεταδίδουν, μεταδίδουν με πολύ, πολύ μεγαλύτερη δυσκολία. Το βασικό μας ζήτημα, λοιπόν, είναι τα τεστ στους ανεμβολίαστους. Από εκεί και πέρα το πώς θα επεκτείνουμε το τεστ ενδεχομένως και σε εμβολιασμένους θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί, αλλά δεν είναι αυτό η κρίσιμη παράμετρος αυτή τη στιγμή στη φάση που βρισκόμαστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε στις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της ημερίδας της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», η οποία έλαβε χώρα σήμερα.

Διαβάστε επίσης: 

Υπ. Υγείας: Ενισχύει το ΕΣΥ λόγω αύξησης περιστατικών Covid– Συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές

Εστίαση: 2.000 «λουκέτα» προβλέπει ο κλάδος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News