Κοινωνία Παρασκευή 26/03/2021, 08:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις

Θ. Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις

Υπέρ του άμεσου ανοίγματος των μικρών καταστημάτων, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με «κόφτη» τριών ωρών για τις αγορές, τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ o ίδιος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας, είτε διπλή μάσκα. Όπως είπε, αν ανοίξει με αυτό τον τρόπο το λιανεμπόριο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα, ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό, θα έχει φτάσει στο 35% με 40%. Εκτίμησε ότι για δυο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News