Κοινωνία Δευτέρα 22/03/2021, 06:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν από σήμερα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων

Ανοίγουν από σήμερα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων

Επαναλειτουργούν από σήμερα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, στο πλαίσιο των μέτρων «αποσυμπίεσης» από το lockdown που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

Παράλληλα ανοίγουν και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Ανοιχτά θα είναι από σήμερα και τα δημόσια πάρκα για επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι επιτράπηκε επίσης η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικά τεστ με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές: για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. 

Επιπλέον επιτράπηκε η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News