Κοινωνία Τετάρτη 17/03/2021, 09:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο, πρώτα τα Λύκεια

Χ. Γώγος: Άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο, πρώτα τα Λύκεια

«Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες» εκτίμησε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία μέσα στον Απρίλιο σημειώνοντας πως «πρέπει να ανοίξουμε από το λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα πανεπιστήμια».

Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα παρακολουθήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την Παρασκευή θα συνεδριάσει για να προχωρήσει στις εισηγήσεις της. Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση για συντεταγμένο σταδιακό άνοιγμα, αλλά πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο. «Υπάρχει μια διάθεση ανοίγματος κοινωνίας και οικονομίας τουλάχιστον με τα πιο απλά μέτρα στην αρχή και μετά τα σημαντικά. Δεν είναι θέμα μόνο αγοράς, είναι και η εκπαίδευση. Το να ανοίξουν τα κομμωτήρια δεν είναι τίποτα σπουδαίο, και δεν έχει προσθέσει και τίποτα σε επίπεδο επιδημιολογικής φόρτισης. Τα υπόλοιπα πρέπει να έρθουν, θα έρθουν, σιγά – σιγά τέλη του μήνα, αρχές Απρίλη» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News