Πολιτική Τρίτη 16/03/2021, 14:02
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης και νέα συμφωνία τήρησης των μέτρων

«Υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη

Αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης και νέα συμφωνία τήρησης των μέτρων

Τρόπους αποσυμπίεσης για την κοινωνία, αλλά και μία νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων αναζητεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η κ. Πελώνη τόνισε πως «είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή, καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική» αλλά όπως είπε, «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες. Από την μια ενισχύουμε το Ε.Σ.Υ. και εστιάζουμε στα σημεία τα οποία μπορεί να υπάρχει θέμα και από την άλλη αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca η κ. Πελώνη επισήμανε ότι η Ελλάδα από την αρχή ακολουθεί τις οδηγίες του EMA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος «έχει αποφανθεί κι εχθές σε μια σαφή ανακοίνωση υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου» και «δεν συσχετίζει διάφορα περιστατικά που παρατηρήθηκαν με τον εμβολιασμό».

«Άρα, συνεχίζουμε κανονικά τον εμβολιασμό. Δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, που να στηρίζουν μια απόφαση ανάλογη με αυτή που πήραν άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε, θυμίζοντας πως ήδη έχουν γίνει στη χώρα 173.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς προβλήματα. Σημείωσε παράλληλα πως 11 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει με AstraZeneca στη Βρετανία, με ασφάλεια και «αυτό είναι ένα συντριπτικό στοιχείο υπέρ του εμβολίου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News