Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 12:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε και πώς ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Πότε και πώς ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Το «σπαστό» άνοιγμα της αγοράς κερδίζει έδαφος, όπως έγραφε από το πρωί το MoneyReview. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία αλλά και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης εκτός, σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς αναμένεται να διαρκέσει για μία εβδομάδα, καθώς –πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- από τις 29 Μαρτίου το λιανεμπόριο θα λειτουργεί πλέον με τη μέθοδο click in shop, την παράδοση εντός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Για αυτό το λόγο θα τεθεί σε λειτουργία το 13032 που θα είναι αποκλειστικά για επίσκεψη σε καταστήματα λιανεμπορίου –εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων- και θα δίνεται χρονικό περιθώριο 3 ωρών για να κάνει ο καταναλωτής τις αγορές του, ενώ σχετικά με την είσοδο των πελατών στα μαγαζιά θα υπάρξει και το θέμα του περιορισμού 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως προκειμένου να καταθέσει τις οριστικές της προτάσεις προς την κυβέρνηση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News