Πολιτική Δευτέρα 1/03/2021, 12:53
ΑΤΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη για λιανεμπόριο: Αναζητούμε έξυπνες λύσεις

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε» δήλωσε για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κατά μία ακόμη εβδομάδα

Αρ. Πελώνη για λιανεμπόριο: Αναζητούμε έξυπνες λύσεις

«Όσο πιο γρήγορα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της αγοράς στην Αττική.

«Αναζητούμε έξυπνες λύσεις όταν και εφόσον μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «πηγαίνει βήμα – βήμα». Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κατά μία ακόμη εβδομάδα απάντησε πως «δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε».

«Τα στοιχεία αξιολογούνται βήμα-βήμα. Κάθε εβδομάδα η επιτροπή των ειδικών αξιολογεί τα στοιχεία και εισηγείται στην κυβέρνηση» επανέλαβε, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι επιβαρυμένη στην Αττική. «Η επαναλειτουργία του εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Όσο πιο πιστά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια δραστηριότητα θα προκρίνει η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει πρώτη εφόσον η επιτροπή δώσει το «πράσινο φως», τα σχολεία ή το λιανεμπόριο η κ. Πελώνη απάντησε: «Ελπίζουμε πως θα μπορέσουν να γίνουν και τα δύο».

Απορρίπτοντας την κριτική για την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης» και πρόσθεσε πως αν δεν είχαμε σε ισχύ αυτά τα μέτρα τα θύματα από την πανδημία θα ήταν πολύ περισσότερα.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει 890.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πρόσθεσε ακόμη πως η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά χαμένων δόσεων (0,36%) παγκοσμίως. Σημείωσε ακόμη πως σχεδιάζεται διεύρυνση μηχανισμού αναπλήρωσης των χαμένων δόσεων με την ένταξη νέων ομάδων.

Για την πίεση στο ΕΣΥ και το ενδεχόμενο να επιτάξει η κυβέρνηση κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα η κ. Πελώνη επισήμανε πως στην Αττική υπήρξε το τελευταίο δεκαπενθήμερο αύξηση των ΜΕΘ κατά 25%, συμπληρώνοντας πως «κρεβάτια ανοιγουν ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες». «Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης. Το ζήτημα είναι να τηρούμε τα μέτρα, να μην νοσήσουμε, για να μην φτάσουμε στο νοσοκομείο και άρα στις ΜΕΘ» πρόσθεσε.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News