Πολιτική Δευτέρα 22/02/2021, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για άρση μέτρων: Προτεραιότητα σχολεία και λιανεμπόριο

Κυβέρνηση για άρση μέτρων: Προτεραιότητα σχολεία και λιανεμπόριο

Σχολεία και λιανεμπόριο παραμένουν οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση εφόσον δοθεί «πράσινο φως» για άνοιγμα δραστηριοτήτων στην Αττική, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Όταν και εφόσον μπορέσει να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων προτεραιότητα μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Παρακολουθούμε τα στοιχεία, αξιολογούμε τα δεδομένα. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα αποφανθεί για τη συνέχιση ή μη των περιοριστικών μέτρων» είπε.

Σημείωσε επίσης πως προτεραιότητα είναι και το να κρατηθεί χαμηλά το ιικό φορτίο, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μικρή αύξηση νοσηλειών στην Αττική η οποία προβληματίζει». Ανέφερε πάντως πως την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση της πανδημίας στο λεκανοπέδιο -με εξαίρεση τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία- και το Rt μειώθηκε κάτω από το 1, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα τελευταία μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν, όπως είπε.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταλλαγμένων στελεχών. Όπως είπε, το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος «εμφανίζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας» καθώς έχουν ήδη ανιχνευθεί περισσότερα από 760 κρούσματα σε 32 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ «ανησυχητική είναι η κυκλοφορία της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής στην περιοχή του Ευόσμου γεγονός που επιβάλλει αυξημένη επιτήρηση».

Ξεπέρασαν τις 700.000 οι εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνει είπε πως «πριν από λίγο ξεπεράσαμε τις 700.000 εμβολιασμούς και οι ρυθμοί επιταχύνονται ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας». Ήδη, όπως ανέφερε, καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός στις ηλικίες 75 ετών και άνω, παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα κάτι που «αποτελεί πραγματικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News