Πολιτική Δευτέρα 8/03/2021, 14:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα λιανεμπορίου – σχολείων έως τα τέλη Μαρτίου θέλει η κυβέρνηση

Toν Απρίλιο «έδειξε» η Αρ. Πελώνη για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Άνοιγμα λιανεμπορίου – σχολείων έως τα τέλη Μαρτίου θέλει η κυβέρνηση

Σε άνοιγμα τόσο του λιανεμπορίου, όσο και των σχολείων έως τα τέλη Μαρτίου, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν προσβλέπει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει με ασφάλεια πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εφόσον εισηγηθεί θετικά επ’ αυτού και η επιτροπή» ανέφερε, προσθέτοντας πως στόχος είναι «πριν το τέλος του μήνα να ανοιξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Υπενθυμίζεται πως σε πρωινές του δηλώσεις και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου. Η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο, ανέφερε προσθέτοντας πως το «λουκέτο» στην αγορά κοστίζει στην οικονομία 200- 250 εκατ. ευρώ. 

Τον Απρίλιο η εστίαση

Σε ό,τι αφορά την εστίαση η κ. Πελώνη είπε πως η κυβέρνηση ελπίζει πως θα είναι σε θέση να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο.

«Προχωρώντας οι εμβολιασμοί και με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ελπίζουμε ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μία άλλη φάση όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο όπου θα έχουν πλέον εμβολιαστεί και οι συμπολίτες μας 60 και άνω να μπορέσει να ανοίξει σταδιακά και ο τουρισμός» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως «είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση» και συνέστησε υπομονή στους πολίτες. «Είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες, πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια» ανέφερε.

Αδ. Γεωργιάδης: To Πάσχα πιθανή περίοδος για το άνοιγμα της εστίασης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε με τη σειρά του πως το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, αλλά σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τα άνοιγμα του λιανεμπορίου επιβεβαίωσε κι εκείνος πως το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξει το λιανεμπόριο αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, είναι στις 22 Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ίδιος ανέφερε πως οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα εμπορικά καταστήματα κάποιες ώρες την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό, διευκρινίζοντας ότι ο περιορισμός θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News