Πολιτική Δευτέρα 8/03/2021, 12:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Διαφορετική και διπλά σημαντική η φετινή Ημέρα της Γυναίκας

Κ. Μητσοτάκης: Διαφορετική και διπλά σημαντική η φετινή Ημέρα της Γυναίκας

Αναφορές στο «ελληνικό metoo» αλλά και στις «αόρατες ηρωίδες της πανδημίας» περιλαμβάνει το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα της Γυναίκας.

«Η 8η Μαρτίου φέτος είναι πολύ διαφορετική και διπλά σημαντική. Γιατί είναι η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας μετά το ελληνικό metoo. Ένα τραύμα που επιτέλους αναδείχθηκε, αλλά μαζί και μια ευκαιρία να επουλωθεί. Γιατί η δυνατή φωνή που έσπασε την ένοχη σιωπή είναι μόνο η αρχή. Και πρέπει να την ακολουθήσουν η τόλμη της Πολιτείας και η ωριμότητα της κοινωνίας» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνει ακόμη πως αν και «κανείς δεν αμφισβητεί τα βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο της ισότητας όλοι αναγνωρίζουν πόσο ακόμη απέχουμε από την στιγμή που όλες οι Ελληνίδες θα ξεκινούν από την ίδια θέση, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και θα κατακτούν τους ίδιους στόχους. Στη μόρφωση, στην εργασία, στην οικογένεια. Σε θέσεις ευθύνης και σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Ειδικά σήμερα, συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης, «η σκέψη μας είναι με τις ‘αόρατες’ ηρωίδες της πανδημίας: στις νοσηλεύτριές μας και τα κορίτσια στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Στις κοπέλες της Πολιτικής Προστασίας και της καθαριότητας. Αλλά και στις δασκάλες και καθηγήτριες που δίνουν τη μάχη της τηλεκπαίδευσης».

«Κυβέρνηση και Πολιτεία δρουν. Και οι κοινωνίες οφείλουν να διεκδικούν. Όμως δεν αρκούν. Χρειάζονται και άλλα. Με πρώτο, τη διαμόρφωση ατομικού παραδείγματος που θα μετατρέπεται σε συλλογικό. Ώστε τους σωστούς νόμους να τους καθιερώνουν στην πράξη καθημερινές συμπεριφορές δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού. Τότε, ένα μικρό βήμα από όλους θα έχει οδηγήσει σε ένα μεγάλο άλμα τη χώρα» καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News