ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Φρένο» μέσω Βουλής

«Φρένο» μέσω Βουλής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για έναν βασικό λόγο: για να μπει «φρένο» στην ακατάσχετη χυδαιολογία που περικλείει τις τελευταίες ημέρες τον δημόσιο βίο με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Ο στόχος είναι σαφής: θα ρωτήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εάν παίρνει αποστάσεις από την λασπολογία του διαδικτύου που έχουν υιοθετήσει και στελέχη του κόμματος του, αφήνοντας υπονοούμενα για «κύκλωμα» παιδεραστίας εις γνώσιν του Μαξίμου.

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός αναμένεται να στηρίξει, όπως έκανε και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, τη Λίνα Μενδώνη και να θέσει τέλος στην σχετική σεναριολογία, Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί – όχι αναλυτικά σε αυτή την φάση – και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες όχι μόνο για αυστηροποίηση του πλαισίου για πράξεις όπως η παιδεραστία, αλλά και στο νέο πλαίσιο ώστε να παταχθούν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εκπαίδευσης και εργασίας, αλλά και να τονίσει πως το κίνημα metoo ξεκίνησε επί των ημερών του και η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στο να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για παραβατικές συμπεριοφορές που έχουν υποστεί.

Ο εμβολιασμός ως ανάχωμα

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη μετά την έκρηξη των κρουσμάτων να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί. Όπως είπε ο πρωθυπουργός το άνοιγμα την 1η Μαρτίου δεν είναι πλέον εφικτός στόχος και θα δοθεί αγώνας για την 8η Μαρτίου. Σήμερα θα λάβει χώρα κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα ώστε να εντοπιστεί η αιτία της εκρηκτικής ανόδου και την Παρασκευή οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις του.

Με τα τωρινά δεδομένα το πιθανότερο σενάριο είναι παράταση για μία εβδομάδα και όχι φια δύο και επανεξέταση των δεδομένων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσάρεστη για την κυβέρνηση, καθώς τα οικονομικά δεδομένα έχουν αρχίσει να στενεύουν παρά πολύ και κάθε εβδομάδα είναι πλέον κρίσιμη αφού στοιχίζει 400-500 εκατ. ευρώ.

Η αχτίδα φωτός, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό συμβούλιο, είναι ο εμβολιασμός καθώς όσο πιο γρήγορα χτιστεί το τείχος ανοσίας τόσο με μεγαλύτερη ασφάλεια θα πάμε σε άνοιγμα της οικονομίας, ακόμα και της εστίασης. «Εχουμε αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και πράγματι σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών, δημιουργώντας το πρώτο μαξιλάρι για την επίτευξη του τείχους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News