Πολιτική Δευτέρα 8/03/2021, 14:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασκοπη βία δεν δικαιολογείται

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασκοπη βία δεν δικαιολογείται

«Η ασκοπη βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σ’ αυτό». Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα εξελίχθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ξεκίνησε για τις ενέργειες των ανδρών της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Πάντως, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΜέΡΑ25» ότι «κινδυνεύει η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, διαμηνύοντας ότι η Δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, παράλληλα, «για το περιστατικό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε».

«Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών»

«Θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, και υπενθύμισε ότι «η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν αστυνομικοί διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έκανε λόγο για «απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα», με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Ωστόσο, από μαρτυρίες κατοίκων και βίντεο στα social media δεν προκύπτει ότι πράγματι υπήρξε «απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων». Αντ’ αυτού, φαίνεται ότι υπήρξε επεισόδιο υπερβολικής βίας και ξυλοδαρμού πολιτών από τους άνδρας της ΕΛΑΣ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News