Πολιτική Δευτέρα 7/12/2020, 16:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Εκεί που τελειώνει η απόγνωση, σταματά ο πόνος του ριάλιτι σόου

Μ. Χρυσοχοΐδης: Εκεί που τελειώνει η απόγνωση, σταματά ο πόνος του ριάλιτι σόου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα, που ελήφθησαν χθες. Από το βήμα της Βουλής εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στα 4 χρόνια διακυβέρνησης διέλυσε και λοιδόρησε την αστυνομία, ενώ όπως είπε «τρομοκρατήσατε, φοβίσατε τους πολίτες γιατί πολλαπλασιάσατε την αυθαιρεσία, την ανομία, τις καταλήψεις, όπου μόλις προχθές η Ελλάδα καταδικάστηκε σε πρόστιμο 350.000 ευρώ γιατί δεν αδειάζατε το ξενοδοχείο Plaza».

Ο κ. Χρυσοχοίδης σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια τα Πανεπιστήμια και οι γύρω δρόμοι εγκληματικότητα και ναρκωτικά, ενώ το μίσος και η εχθροπάθεια έγινε σημαία στην αντιπαράθεση, στον δημόσιο και κοινωνικό διάλογο.

«Να συνέλθετε. Αν μπορείτε. Αν μπορείτε να βγείτε από τις φαντασιώσεις περί αστυνομικής βίας ή από τα στερεότυπα της κακής αστυνομίας. Η τυφλότητά σας , η πολιτική σας τυφλότητα εξεγείρει την λογική».

Όπως είπε όλη η Ευρώπη κινείται σε αυστηροποίηση, σκληρή αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου  αστυνόμευσης.  Εδώ, στην Ελλάδα, συνέχισε, η κυβέρνηση, πάει ανάποδα. Οδηγεί στον εκδημοκρατισμό, στη φιλελευθεροποίηση του θεσμικού πλαισίου, στην αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος της αστυνομίας σε κατεύθυνση ήπιας αστυνόμευσης, την αποφασιστική μεν, αλλά ήπια αλλαγή των αβάτων, ασύλων και λοιπών εγκληματικών πολιτικών σας.

Σχολίασε δε πως η απελπισία οδηγεί σε επανάληψη των ίδιων κλισέ: όργιο αυταρχισμού, αστυνομικό κράτος, ακροδεξιά πολιτική και κατέληξε: «Εκεί που τελειώνει δηλαδή η απόγνωση, αρχίζει ο πόνος του ριάλιτι σόου». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News