Πολιτική Δευτέρα 7/12/2020, 15:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας για Τουρκία: Κατέστη σαφές ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση

Ν. Δένδιας για Τουρκία: Κατέστη σαφές ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση

Την κοινή διαπίστωση των Ευρωπαίων ομολόγων του ότι «η Τουρκία δεν αντελήφθη το θετικό μήνυμα της Ευρωπαϊκή Ένωσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο κ. Δένδιας σημείωσε πως έγινε «μία εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα» και καταλόγισε στην Άγκυρα ότι συνεχίζει «την παραβατική συμπεριφορά της σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι παντελώς απαράδεκτο: την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η UNCLOS, η Σύμβαση που προβλέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαίου και την έχει επικυρώσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Άρα, η στάση της Τουρκίας αποτελεί πρόκληση στο σύνολο της Ένωσης» παρατήρησε για να προσθέσει: «Κατέστη σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην Τουρκία. Και αυτό είναι το οποίο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αυτή την εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News