ΓΑΛΛΙΑ

Πόσο «πιάνουν» τα λαθραία Rolex και κατασχεμένες τσάντες πολυτελείας;

Πόσο «πιάνουν» τα λαθραία Rolex και κατασχεμένες τσάντες πολυτελείας;

Μία σειρά από προϊόντα πολυτελείας, όπως ακριβές τσάντες και ρολόγια Rolex, πρόκειται να δημοπρατηθούν στη Γαλλία, με στόχο να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 700.000 ευρώ. Η δημοπρασία αυτή όμως, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο από τον γαλλικό οίκο Drouot, έχει μία ιδιαιτερότητα: Τα αντικείμενα αυτά έχουν κατασχεθεί από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές ως λαθραία.

«Η πολιτεία δεν θα πουλήσει φθηνά αυτά τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Alain Caumeil, ο οποίος επιβλέπει την πώληση εκ μέρους του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. Τουλάχιστον 3.000 άτομα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή δημοπρασία, ενώ περίπου 700 πρόκειται να παρευρεθούν διά ζώσης. Η μεγάλη προσέλευση ενισχύει τις προσδοκίες ότι τουλάχιστον κάποια από τα αντικείμενα θα πιάσουν υψηλότερη τιμή από την εκτιμώμενη

Τα προϊόντα

Μεταξύ αυτών και ένα Rolex Sky-Dweller από λευκόχρυσο, το οποίο εκτιμάται να πιάσει μεταξύ 15.000 και 25.000 ευρώ. Πρόκειται για πολύ χαμηλότερη από την αρχική τιμή, η οποία κατά μέσον όρο φτάνει περίπου τα 40.000 ευρώ.

Πόσο «πιάνουν» τα λαθραία Rolex και κατασχεμένες τσάντες πολυτελείας;-1
φωτ. Drouot

 

Επίσης, δίνεται και ένα ρολόι Rolex GMT Master II με μαύρο και μπλε καστόνι, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως μοντέλο Μπάτμαν. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο ρολόι, το οποίο επιτρέπει σε όποιον το φορά να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλές ζώνες ώρας, εκτιμάται πως θα πουληθεί μεταξύ 4.000 και 6.000 ευρώ, επίσης πολύ χαμηλότερα από τη μέση τιμή στο εμπόριο.

Πόσο «πιάνουν» τα λαθραία Rolex και κατασχεμένες τσάντες πολυτελείας;-2
φωτ. Drouot

 

Στο πλαίσιο της δημοπρασίας πωλούνται συνολικά περίπου 350 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, αθλητικών παπουτσιών, αλλά και μίας τσάντας Birkin της Hermes 40 εκατοστών από δέρμα, με λευκές ραφές, μεταλλικές λεπτομέρειες με στρώση ασημιού και με αρχική τιμή μόλις 4.500 ευρώ, ενώ μία τέτοια τσάντα σε μπουτίκ του Παρισιού μπορεί να ξεκινήσει από τα 9.750 ευρώ.

Πόσο «πιάνουν» τα λαθραία Rolex και κατασχεμένες τσάντες πολυτελείας;-3
φωτ. Drouot

moneyreview.gr

Διαβαστε επίσης:

«Ξημέρωμα» 23 εκατομμυρίων: O πίνακας που πωλήθηκε σε 6 λεπτά

Μεταχειρισμένα Rolex: Επένδυση για Millennials και Gen Z

Καταναλωτική μανία με τα προϊόντα Hermes: «Ανοσία» της πολυτέλειας στον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News