Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 30/09/2022, 17:06
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μία τσάντα για 352.800 ευρώ

Μία τσάντα για 352.800 ευρώ

Στην τιμή ρεκόρ των 352.800 ευρώ πωλήθηκε στο Παρίσι μία τσάντα Kelly της Hermes στο πλαίσιο δημοπρασίας που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby’s, επιβεβαιώνοντας ότι τα προϊόντα πολυτελείας έχουν κεντρίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την Himalaya Retourne Kelly 25, η οποία έχει δέρμα κροκοδείλου σε σπασμένο λευκό χρώμα και πωλήθηκε σε τιμή τρεις φορές υψηλότερη από την αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s. Η τσάντα, διαστάσεων 25 x 18 x 10 cm, κατασκευάστηκε φέτος και η τιμή λιανικής ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η παγκόσμια επικεφαλής του τμήματος τσαντών και αξεσουάρ στον Sotheby’s, Morgane Halimi.

Μία τσάντα για 352.800 ευρώ-1

Εξηγώντας την τιμή της πλειοδοσίας, η ίδια δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται μακροπρόθεσμα μία πραγματική επένδυση και πως συγκαταλέγεται μεταξύ των τσαντών που είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς σε μία μπουτίκ της Hermes.

Μία τσάντα για 352.800 ευρώ-2

Γενικά, το ιστορικό ρεκόρ για τσάντα πολυτελείας παραμένει στον οίκο Christie’s, καθώς πέρυσι έδωσε μία τσάντα Himalaya Retourne Kelly έναντι 510.000 δολαρίων. Σημειώνεται πως οι τσάντες Kelly είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν υπό διαφορετικό όνομα από την Hermes τη δεκαετία του 1930, αλλά πήραν το νέο τους «παρατσούκλι» αφότου η Γκρέις Κέλι φωτογραφήθηκε φορώντας μία τέτοια τσάντα το 1956.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Versace, Dior, Louis Vuitton: Γιατί όλα κοστίζουν ακριβότερα – Όχι, δεν φταίει ο πληθωρισμός

Λέγε με Manolo Blahnik – επιτέλους!

Όταν απαγορεύεται να πουλήσεις το ίδιο σου το αυτοκίνητο: Οι 5 απίστευτοι κανόνες της Ferrari

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News