ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας

Πολυτέλεια αντίστοιχου επιπέδου με τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες της Four Seasons υπόσχεται το πρώτο γιοτ της εταιρείας φιλοξενίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη θάλασσα το 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Four Seasons σε συνεργασία με την εταιρεία κρουαζιέρας Marc-Henry Cruise και την ιταλική κατασκευαστική πλοίων Fincantieri, διεισδύει σε έναν νέο επιχειρηματικό κλάδο, αυτό των γιοτ. «Η Four Seasons Yachts αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο της μακράς ιστορίας μας στην καινοτομία της βιομηχανίας και μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας, όσο συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες ευκαιρίες για την επέκταση του κόσμου της Four Seasons», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Four Seasons Hotels and Resorts, Christian Clerc.

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας-1

φωτ. Four Seasons

Τα χαρακτηριστικά

Το παρθενικό ταξίδι του πολυτελούς γιοτ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025. Το πρώτο σκάφος που θα διοχετευθεί στην αγορά έχει μήκος 207 μέτρων και πλάτος 27 μέτρων. Σύμφωνα με την Four Seasons, το κόστος δημιουργίας κάθε σουίτας ανέρχεται στα 4,2 εκατ. δολάρια, ενώ κάθε δωμάτιο υπόσχεται να προσφέρει ιδιωτικότητα, ευελιξία και βέβαια πολύ χώρο.

Ειδικότερα, το σκάφος θα έχει 95 χώρους με ένα εκτενές δίκτυο σύνδεσης σουιτών, το οποίο θα παραπέμπει σε βίλα. Κάθε σουίτα έχει παράθυρα από το πάτωμα έως το ταβάνι, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή εξωτερικών σαλονιών. Το ύψος των σουιτών ξεπερνά τα 2,4 μέτρα για μεγαλύτερη άνεση.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος της κάθε σουίτας ξεκινά από τα 54 τετραγωνικά μέτρα (εσωτερικό και εξωτερικό). Ωστόσο, η κεντρική σουίτα με όνομα «Funnel Suite» έχει τέσσερα επίπεδα και μέγεθος τουλάχιστον 892 τ.μ. στο εσωτερικό και εξωτερικό. Επίσης περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα και ιδιωτικό χώρο σπα.

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας-2

φωτ. Four Seasons

Υπηρεσίες

Το σκάφος θα προσφέρει εστιατόρια, κοινά σαλόνια και μπαρ με προσωποποιημένες υπηρεσίες. Επίσης, η Four Seasons Yacht θα προσφέρει σπα, υπηρεσίες κομμωτηρίου και προγράμματα ευεξίας, αλλά και πισίνα. Παράλληλα, ο κοινός εξωτερικός χώρος θα μετατρέπεται σε εξωτερικό σινεμά, αλλά και σε χώρο δεξιώσεων.

«Αυτό το πρότζεκτ αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του, συνδυάζοντας την καλύτερη κατασκευή επιβατικού σκάφους και σχεδιασμού γιοτ, ώστε να δημιουργήσει ένα νέο στάνταρ για τα υπερπολυτελή σκάφη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Luigi Matarazzo, γενικός διευθυντής του τμήματος εμπορικών σκαφών στην Fincantieri.

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας-3

φωτ. Four Seasons

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Ποια ύφεση; Έκρηξη στην παγκόσμια αγορά σούπεργιοτ

Όταν απαγορεύεται να πουλήσεις το ίδιο σου το αυτοκίνητο: Οι 5 απίστευτοι κανόνες της Ferrari

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News