ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ελεύθερη η «ψευτο-κληρονόμος» της Νέας Υόρκης που έγινε σειρά στο Netflix

Ελεύθερη η «ψευτο-κληρονόμος» της Νέας Υόρκης που έγινε σειρά στο Netflix

Έπειτα από 18 μήνες κρατούμενη στο κέντρο Αλλοδαπών, η Άννα Σόροκιν η οποία παρουσιαζόταν ψευδώς ως Γερμανίδα κληρονόμος και κατάφερε να διεισδύσει στην ελίτ της Νέας Υόρκης με ψέματα και απάτες, κατοχύρωσε την αποφυλάκισή της.

Οι δικηγόροι της Σόροκιν δήλωσαν ότι πλέον μπορεί να αποφυλακτιστεί εφόσον καταβάλει τα 10.000 δολάρια που απαιτούνται ως εγγύηση. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το τμήμα Αλλοδαπών, η Σόροκιν θα πρέπει να παραμένει έγκλειστη σε εγκεκριμένο κατάλυμα.

Επιπλέον, ένας ακόμη όρος για την αποφυλάκισή της είναι να απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην αναρτά ούτε μέσω δικού της λογαριασμού ούτε μέσω τρίτου. Υπενθυμίζεται ότι η Σόροκιν χρησιμοποιούσε τα social media ως εργαλείο, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι έχει τεράστια περιουσία.

Σημειώνεται πως η περίπτωση της Σόροκιν έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη σειρά «Inventing Anna» που έκανε πάταγο στο Netflix νωρίτερα μέσα στο 2022.

Ελεύθερη η «ψευτο-κληρονόμος» της Νέας Υόρκης που έγινε σειρά στο Netflix-1

φωτ. AP

Τον Μάιο του 2019, η Σόροκιν είχε καταδικαστεί σε 4 έως 12 χρόνια φυλάκισης για την πλεκτάνη που έστησε προσποιούμενη την εκατομμυριούχο Γερμανίδα κληρονόμο Άννα Ντέλβεϊ, ώστε να πείσει τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα να της δώσουν χρήματα.

Η Σόροκιν έχει αποπληρώσει την αποζημίωση που απαιτείτο και αποφυλακίστηκε από τη Νέα Υόρκη το 2021, αφότου συμπλήρωσε τα τριάμισι από τα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, έξι εβδομάδες αργότερα συνελήφθη από το τμήμα Αλλοδαπών των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, το δικαστήριο απεφάνθη ότι θα παραμείνει σε κράτηση μέχρι να βγει το πόρισμα της υπόθεσής της, καθώς η Σόροκιν αποτελούσε «κίνδυνο για την κοινωνία», όπως έκρινε ο δικαστής. Ο τελευταίος δικαστής όμως, αποφάσισε πως ο φόβος επανασύλληψής της θα την αποτρέψει από το να διαφύγει από τις αρχές.

Ελεύθερη η «ψευτο-κληρονόμος» της Νέας Υόρκης που έγινε σειρά στο Netflix-2

φωτ. AP

«Θα της ζητηθεί να ακολουθεί τους όρους αποφυλάκισης…, οι οποίοι σε συνδυασμό με το στάτους της ως δημοσίου προσώπου, θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο το σενάριο να αποφύγει τη σύλληψη», συμπεραίνει ο δικαστής.

«Παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά εμπόδια σε ό,τι αφορά τους όρους της αποφυλάκισής της, η Άννα είναι ενθουσιασμένη που απελευθερώνεται, ώστε να μπορέσει να εστιάσει στην έφεση κατά της άδικης καταδίκης της», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Σόροκιν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Η Kim Kardashian, το κόλπο του EMAX και πώς οι επενδυτές έχασαν 95%

Οι πλουσιότεροι Έλληνες: Δεν είναι αυτοί που νομίζετε

MacKenzie Scott: Δεύτερο διαζύγιο για μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News