Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 09:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MacKenzie Scott: Δεύτερο διαζύγιο για μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

MacKenzie Scott: Δεύτερο διαζύγιο για μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Αίτηση διαζυγίου από τον δεύτερο σύζυγό της, υπέβαλε η MacKenzie Scott, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

Η Scott υπήρξε η πρώτη σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 25 χρόνια. Όταν χώρισαν, η περιουσία του ζευγαριού μοιράστηκε στη μέση. Αμέσως μετά, έγινε γνωστή η σχέση του Bezos με την παρουσιάστρια Lauren Sanchez.

Στη συνέχεια, η Scott παντρεύτηκε τον Dan Jewett τον Μάρτιο του 2021. Το διαζύγιό τους έρχεται έπειτα από δύο χρόνια γάμου και σύμφωνα με τους New York Times, δεν υπάρχουν διαφωνίες για το μοίρασμα της περιουσίας, αφού αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με προγαμιαίο συμβόλαιο.

Μετά το διαζύγιό της από τον Bezos, η Scott έχει αναπτύξει πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει δωρίσει πάνω από 12 δισ. δολάρια. Μάλιστα, όταν σάιτ Giving Pledge, όπου οι δισεκατομμυριούχοι υπόσχονται να δωρίσουν τη μισή περιουσία τους πριν να πεθάνουν, η επιστολή της Scott εμφανιζόταν μαζί με εκείνη του δεύτερου συζύγου της, ο οποίος ήταν καθηγητής φυσικής στο σχολείο των παιδιών της.

MacKenzie Scott: Δεύτερο διαζύγιο για μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου-1

Το τελευταίο διάστημα, η επιστολή του Jewett δεν εμφανιζόταν πια μαζί με εκείνη της Scott, όπως επίσης, το όνομά του είχε αφαιρεθεί από το βιογραφικό της στην Amazon.

Η ιστορία της 

Η MackKenzie Scott ήξερε από παιδί ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας, αλλά για λόγους βιοπορισμού έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο finance, όπου και γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Jeff Bezos. 

Στην D.E. Shaw, όπου δούλευε, άκουσε για πρώτη φορά «αυτό το τεράστιο γέλιο του». Τρεις μήνες αφότου γνωρίστηκαν είχαν αρραβωνιαστεί και ο γάμος τους, το 1993, έγινε όταν εκείνη ήταν μόλις 23 ετών. 

Πώς η ΜακΚένζι Σκοτ έγινε η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο-2
Με τον πρώην σύζυγό της, το 2006. (φωτ.: AP)

Ήταν τον καιρό που δούλευαν στην Shaw που ο Bezos είδε την τεράστια ανάπτυξη του ίντερνετ και αποφάσισε να μπει στις online πωλήσεις. «Είπα στη γυναίκα μου τη MacKenzie ότι ήθελα να αφήσω τη δουλειά μου και να κάνω αυτό το τρελό πράγμα, που πιθανότατα θα αποτύχει, αφού οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν και δεν ήμουν σίγουρος τι θα συνέβαινε μετά από αυτό», είχε πει ο Μπέζος σε μία ομιλία του το 2010. Εκείνη θα μπορούσε να διαλέξει την οικονομική σταθερότητα (άλλωστε πέρασε δύσκολα αφότου η εταιρεία του πατέρα της χρεοκόπησε), όμως αποφάσισε να το ρισκάρει. «Μου είπε ότι πρέπει να το προσπαθήσω. Ήθελε να ακολουθήσω το πάθος μου», θυμόταν ο Μπέζος. 

Από τη στιγμή που η Amazon γεννήθηκε μέσα στο γκαράζ του σπιτιού τους, η Scott βρισκόταν εκεί. Κρατούσε τα βιβλία και κανόνιζε όλα τα διαδικαστικά μέσα στην εταιρεία του συζύγου της. 

Πώς η ΜακΚένζι Σκοτ έγινε η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο-3
Στο Met Gala το 2012. (φωτ.: AP)

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Scott  άφησε τον Bezos να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, προτιμώντας να κρατήσει εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, παρότι και η ίδια ήταν πια μία συγγραφέας. Ακόμα και στο διαζύγιό τους (που συνοδεύτηκε από ένα σκάνδαλο, εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης του Bezos με την παρουσιάστρια Lauren Sanchez), εκείνη κράτησε χαμηλούς τόνους. Του έδωσε το 75% των μετοχών που είχαν στην Amazon και το δικαίωμα ψήφου των δικών της μετοχών, με αποτέλεσμα να μείνει με το 4% της εταιρείας, που την εποχή εκείνη άξιζε 38 δισ. δολάρια.  

Μέσα σε ένα βράδυ, έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, ή αλλιώς, «η μυστηριώδης γυναίκα των 60 δισ. δολαρίων». Και σχεδόν αμέσως άρχισε να σχεδιάζει πώς θα χαρίσει την περιουσία της. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Η εκδίκηση της πρώην: Πώς η Μακένζι Σκοτ κάνει τον Τζεφ Μπέζος να φαίνεται φθηνός

Πώς η ΜακΚένζι Σκοτ έγινε η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο

Φιλανθρωπίες: Βίλες 55 εκατ. δώρισε η πρώην κυρία Μπέζος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News