ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το Squid Game έγραψε ιστορία στα Emmy

Το Squid Game έγραψε ιστορία στα Emmy

Ιστορία άφησε το Squid Game στα βραβεία Emmy ως το πρώτο ξενόγλωσσο δράμα (πλην της αγγλικής) που κατέκτησε κορυφαίες διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός της σειράς του Netflix, Hwang Dong-hyuk, απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε δραματική τηλεοπτική σειρά, ενώ ο πρωταγωνιστής Lee Jung-jae πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά. Συνολικά, η σειρά πήρε έξι Emmy. «Πραγματικά ελπίζω ότι το Squid Game δεν θα είναι η τελευταία μη αγγλική σεριά που θα βρίσκεται εδώ στα Emmy», δήλωσε ο Hwang αφότου παρέλαβε το βραβείο.

Συνολικά, η κορεάτικη σειρά είχε 14 υποψηφιότητες στα Emmy, ανταγωνιζόμενη το Succession του HBO, το οποίο τελικά απέσπασε το βραβείο του καλύτερου δράματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Squid Game συνέχισε στο μονοπάτι επιτυχίας που έστρωσε το Parasite, το οποίο είχε αποσπάσει σειρά βραβείων το 2020, αλλά και το Minari το 2021.

Το Squid Game έγραψε ιστορία στα Emmy-1

φωτ. AP

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, συνεχάρη του δύο καλλιτέχνες, λέγοντας ότι το παγκόσμιο κοινό μπόρεσε να συνδεθεί με το δράμα, το οποίο αποτύπωνε τις «δοκιμασίες της ανισότητας και την απώλεια ευκαιριών στην σύγχρονη κοινωνία». Υπενθυμίζεται ότι η σειρά αποτύπωνε τις πιο σκοτεινές πτυχές της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των λιποτακτών της Νοτίου Κορέας, των μεταναστών εργαζομένων, των διαζευγμένων, των ανέργων και όσων πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

Παράλληλα, επρόκειτο για το μεγαλύτερο λανσάρισμα του Netflix, αφού η παραγωγή της σειράς κόστισε 21 εκατ. δολάρια και το κοινό την παρακολούθησε τουλάχιστον 1,65 δισ. ώρες σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. Επίσης, παρέμεινε επί μήνες ως η κορυφαία σειρά στην πλατφόρμα του Netflix.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το Netflix κάνει το Squid Game ριάλιτι – Ψάχνει 456 παίκτες

House of The Dragon: Πρεμιέρα-ρεκόρ με 10 εκατ. τηλεθεατές

Η τηλεόραση «νοσεί»: Σε ποιες πλατφόρμες ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News