ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Spoiler Alert: Ποιος δεν πήρε τα 38 εκατ. δολάρια του Squid Game

Spoiler Alert: Ποιος δεν πήρε τα 38 εκατ. δολάρια του Squid Game

Η σειρά του έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης και «γέννησε» μια ολόκληρη βιομηχανία από προϊόντα. Όμως ο ίδιος ο δημιουργός του Squid Game δεν πλούτισε.

Όπως  αποκάλυψε ο Hwang Dong-hyuk σε συνέντευξή του στον Guardian, η σειρά του έδωσε αρκετά «για να βάλει φαγητό στο τραπέζι».

«Δεν μου δίνει μπόνους το Netflix», είπε ο 50χρονος Κορεάτης σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι ο γίγαντας του streaming του δίνει το ποσό που προέβλεπε το αρχικό συμβόλαιό του, παρά την αστρονομική επιτυχία του Squid Game.

Ο Hwang αστειεύτηκε λέγοντας ότι πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ τόσο πλούσιος όσο ο εθισμένος στον τζόγο πρωταγωνιστής του, Lee Jung-Jae, ο οποίος κερδίζει το έπαθλο των 38.460.271,20 δολαρίων στο παιχνίδι επιβίωσης.

Περίπου 142 εκατ. νοικοκυριά έχουν δει το Squid Game στο Netflix, με τη σειρά να αυξάνει τους συνδρομητές της πλατφόρμας κατά 4,4 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι η σειρά έφερε 900 εκατ. δολάρια στην εταιρεία streaming.

Πάντως, ο Hwang ελπίζει ότι εάν γυριστεί η δεύτερη σεζόν του Squid Game, μπορεί να γίνει τόσο πλούσιος όσο ο πρωταγωνιστής της σειράς του.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News