ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Sotheby’s: Στο «σφυρί» ένα από τα πρώτα γραμματόσημα στον κόσμο

Με εκτιμώμενη αξία έως 8,2 εκατ. δολάρια θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της φιλοτελικής ιστορίας

Sotheby’s: Στο «σφυρί» ένα από τα πρώτα γραμματόσημα στον κόσμο

Σε δημοπρασία πρόκειται να βγει ένα από τα πρώτα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν στον κόσμο, με εκτιμώμενη αξία έως και 8,25 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s. Το εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο «Penny Black», που χρονολογείται από το 1840 και εικονίζει τη Βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου, θα βγει στο «σφυρί» στις 7 Δεκεμβρίου.

Sotheby’s: Στο «σφυρί» ένα από τα πρώτα γραμματόσημα στον κόσμο-1

Το γραμματόσημο επισυνάπτεται σε επιστολή της 10ης Απριλίου 1840, που προέρχεται από το αρχείο του Βρετανού μεταρρυθμιστή των ταχυδρομικών υπηρεσιών Ρόμπερτ Γουάλας. Το «Penny Black» άρχισε να χρησιμοποιείται για την αποστολή γραμμάτων από την άνοιξη του 1840, ενώ πριν από αυτό, ο παραλήπτης πλήρωνε τα ταχυδρομικά έξοδα.

Διαβάστε ακόμη: Λας Βέγκας: 11 αριστουργήματα του Πικάσο πωλήθηκαν έναντι σχεδόν 110 εκατ. δολ.

«Αυτό είναι το πρώτο γραμματόσημο, ο πρόδρομος όλων των γραμματοσήμων και αναμφίβολα το πιο σημαντικό κομμάτι της φιλοτελικής ιστορίας που υπάρχει», δήλωσε ο Henry House, εκ μέρους του οίκου Sotheby’s.

Το γραμματόσημο που θα δημοπρατηθεί είναι ένα από τα τρία «Penny Black» που πιστεύεται ότι έχουν διασωθεί από την πρώτη σειρά γραμματοσήμων που εκτυπώθηκαν. Τα άλλα δύο αποτελούν μέρος της συλλογής του Βρετανικού Ταχυδρομικού Μουσείου.

Διαβάστε ακόμη: Σχεδόν 1,5 εκατ. δολ. για τα Nike του Τζόρνταν

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η εκτιμώμενη αξία του γραμματόσημου κυμαίνεται από 5,5 – 8,25 εκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News