Life & Arts Τετάρτη 20/10/2021, 13:44
LIFE & ARTS

Netflix: Περισσότεροι από 142 εκατ. θεατές έχουν παρακολουθήσει το Squid Game

Η μετοχή του Netflix, έχει καταγράψει απώλειες στις έξι από τις τελευταίες επτά ανακοινώσεις τριμηνιαίνων αποτελεσμάτων

Netflix: Περισσότεροι από 142 εκατ. θεατές έχουν παρακολουθήσει το Squid Game

Στα 142 εκατ. έφθασαν τα νοικοκυριά που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά «Squid Game» στο Netflix, ένα νούμερο που την καθιστά τη νέα σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του, μόλις στον πρώτο μήνα προβολής του. 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική πλατφόρμα διαδικτυακών υπηρεσιών βίντεο κατά παραγγελία, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Squid Game: Πόσα φέρνει στα ταμεία του Netflix

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Netflix προσέθεσε 4,38 εκατ. νέους συνδρομητές το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv για 3,86 εκατ. νέες συνδρομές. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, 5,5 εκατ. νέοι συνδρομητές προστέθηκαν, ενώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου οι συνδρομές ανήλθαν στα 213,4 εκατ. Στις προβλέψεις της για το σύνολο του 2021, η εταιρεία αναφέρει ότι αναμένει στο τέλος του να έχει προσθέσει 8,5 εκατ. νέους συνδρομητές έναντι 8,32 εκατ. των αναλυτών της Wall Street. 

Στο γ΄τρίμηνο, το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι προσέθεσε 70.000 νέες συνδρομές σε ΗΠΑ και Καναδά, όταν κατά το β΄ τρίμηνο έχασε 430.000 συνδρομές μόνο από τις δύο χώρες της Βόρειας Αμερικής. 

Οι αναλυτές ανέμεναν οι νέες συνδρομές να επιβραδυνθούν κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο η προβολή τον Σεπτέμβριο των νέων κύκλων των σειρών «La Casa de Papel» και «Sex Education», αλλά και η νέα σειρά «Squid Game», έδωσαν ώθηση στις νέες συνδρομές. 

Διαβάστε επίσης: Squid Game: 5 λόγοι για να δείτε τη σειρά που σοκάρει (και σκοράρει)

Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο κατά 16% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020, στα 7,48 δισ. δολάρια, με τις αυξήσεις στις τιμές των συνδρομών να συνεισφέρουν στην αύξηση αυτή. Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 83%, στο 1,45 δισ. δολάρια, ήτοι 3,19 δολάρια ανά μετοχή. 

H μετοχή της εταιρείας προ-συνεδριακά υποχωρεί κατά σχεδόν 1%. Να σημειωθεί ότι η μετοχή του Netflix, έχει καταγράψει απώλειες στις έξι από τις τελευταίες επτά ανακοινώσεις τριμηνιαίνων αποτελεσμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News