Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 09:50
ΑΓΟΡΕΣ

Η Kim Kardashian, το κόλπο του EMAX και πώς οι επενδυτές έχασαν 95%

Η Kim Kardashian, το κόλπο του EMAX και πώς οι επενδυτές έχασαν 95%

Όσοι πείστηκαν από την Kim Kardashian να αγοράσουν το κρυπτονόμισμα ethereum max πέρυσι, όταν η τηλεπερσόνα το διαφήμιζε στον λογαριασμό της στο Instagram, έχουν χάσει το 95% των χρημάτων τους έως τώρα.

Εκείνο το story στο Instagram από τον Ιούνιο του 2021 έβαλε την Kardashian σε μπελάδες, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της επέβαλε πρόστιμο 1,26 εκατ. δολαρίων. Το  παράπτωμά της ήταν ότι δεν γνωστοποίησε πόσα πήρε για να διαφημίσει το ethereum max. Με βάση τους όρους του συμβιβασμού της με την Επ. Κεφαλαιαγοράς, απαγορεύεται να διαφημίσει κρυπτονομίσματα για  τρία χρόνια.

Έτσι και αλλιώς, φαίνεται ότι κανείς δεν θα πρέπει να παίρνει συμβουλές για τα cryptos από την σταρ του ριάλιτι. Στους 16 μήνες που μεσολάβησαν από εκείνο το post, η αξία του ethereum max μειώθηκε κατά 95,3%. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος επένδυσε τότε 100 δολάρια στο νόμισμα, σήμερα η αξία της επένδυσής του είναι περίπου 5 δολάρια.

Η Kim Kardashian, το κόλπο του EMAX και πώς οι επενδυτές έχασαν 95%-1

Το Ethereum max, ή EMAX, έχει μια αμφιλεγόμενη ιστορία από την έναρξή του, τον Μάιο του 2021. Τι νόμισμα δεν έχει σχέση με το ethereum, αλλά είναι ένα altcoin που χρησιμοποιεί το blockchain του ethereum για να καταγράφει τις συναλλαγές.

Η αξία του EMAX στηρίχθηκε σε επενδυτές και διασημότητες που το προώθησαν. Σύμφωνα με την Επ. Κεφαλαιαγοράς, η Kardashian πήρε 250.000 δολάρια για να το διαφημίσει.

Τα altcoins σαν το EMAX δεν έχουν τη σταθερότητα άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin και το ether. Στο αποκορύφωμά του, τον Νοέμβριο, το bitcoin άξιζε 69.000 δολάρια, ενώ στα δικά του υψηλά, το EMAX άγγιξε τα 0,000000051 δολάρια.

Όμως, έως τον Ιανουάριο, η αξία του είχε πέσει κατά 98%, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να κάνουν αγωγή σε βάρος της Kardashian και άλλων διασημοτήτων που το προωθούσαν, όπως ο μποξέρ Floyd Mayweather και ο πρώην παίκτης του NBA Paul Pierce.

Αν και δεν είναι σαφές πόσοι αγόρασαν το EMAX λόγω της διαφήμισης από την Kardashian, στοιχεία δείχνουν ότι το post είδαν 1 στους 5 ενήλικες στις ΗΠΑ και το 30% των κατόχων κρυπτονομισμάτων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Κιμ Καρντάσιαν: Πρόστιμο 1,26 εκατ. για την κρυφή διαφήμιση cryptos

Οι συμβουλές για cryptos από Kim Kardashian και Floyd Mayweather που τους οδήγησαν στα δικαστήρια

Τι έχουν τώρα να πουν οι σταρ που διαφήμιζαν cryptos;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News