ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Magic Johnson: Έγινε δισεκατομμυριούχος – Το μεγάλο λάθος που έκανε με τα χρήματα

Magic Johnson: Έγινε δισεκατομμυριούχος – Το μεγάλο λάθος που έκανε με τα χρήματα

Δισεκατομμυριούχος είναι ο πρώην σταρ του μπάσκετ, Magic Johnson, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Πρόκειται μόλις για τον τέταρτο αθλητή που μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Το περιοδικό υπολογίζει την περιουσία του Johnson περίπου στα 1,2 δισ. δολάρια.

Οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι αθλητές είναι οι παίκτες του ΝΒΑ Michael Jordan και Lebron James και ο παίκτης του γκολφ Tiger Woods.

Ο Johnson έχει επενδύσεις σε πολλές εταιρείες, ενώ έχει μερίδια ιδιοκτησίας σε διάφορες αθλητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Los Angeles Dodgers.

Σύμφωνα με το Forbes,  το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από το μερίδιό του σε μια ασφαλιστική εταιρεία ζωής.

Ο 64χρονος είχε μια από τις πιο εμβληματικές καριέρες στην ιστορία του ΝΒΑ πριν αποσυρθεί το 1996, αλλά έβγαζε τα περισσότερα χρήματα  έξω από τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, ο Johnson κέρδισε 40 εκατ. δολάρια από την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Εκτός αθλητισμού έχει επενδύσεις στα Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness και στην ασφαλιστική εταιρεία ζωής EquiTrust.

Ο Johnson λέει ότι θα μπορούσε να είχε γίνει δισεκατομμυριούχος νωρίτερα αν δεν είχε απορρίψει την πρόταση να λάβει μετοχές της Nike όταν έμπαινε στο ΝΒΑ, τη δεκαετία του 1970. Αντ΄ αυτού, έκλεισε συμφωνία με την Converse, η οποία του πρόσφερε 100.000 δολάρια ετησίως.

«Η οικογένειά μου δεν είχε πολλά χρήματα, αυτό είναι ένα πράγμα που μας πλήγωσε μερικές φορές. Όταν δεν είσαι από εύπορη οικογένεια, δεν γνωρίζεις. Δεν ήξερα καν τι ήταν οι μετοχές εκείνη την εποχή», έχει πει ο Johnson στο podcast All The Smoke.

«Λοιπόν απέρριψα τις μετοχές. Μπορείτε να φανταστείτε; Έχουν περάσει 45 χρόνια, αυτές οι μετοχές θα άξιζαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια  σήμερα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Mark Cuban: Οι εννιά λέξεις που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τους άλλους

Δισεκατομμυριούχος έγινε η Taylor Swift – Το οικονομικό φαινόμενο

Η KKR αγόρασε τις μετοχές του Αντετοκούνμπο στην Catalio Capital

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News